Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Between Two Fires /Mezi dvìma ohni
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 97.dl Mezi dvìma ohni
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2001.08.24 - Pátek
esk premira:
2003.05.30 - Pátek
ada:
5
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
97
Dl v serii
9
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
509
Kd epizody:
SG-509
Pidno dne:
05.04.2009, 22:47:10
Zmna dne3:
05.04.2009, 22:47:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 je pozvána na Tollanu k pohøbu Omoca, jednoho z Tollancù, které kdysi zachránili (viz epizoda Enigma) z jejich znièeného svìta. Narim pronese smuteèní øeè, naèež kancléøka zapálí oheò a obøad je u konce. Koneènì Daniel naène téma, proè byli pozváni také oni, když Omoc o nich nemìl pøíliš vysoké mínìní. Narim ho lehce poopravuje, naèež kancléøka naznaèí, že by budoucí jednání o budoucích obchodních vztazích mohlo být otevøeno. Nezvykle vøele je pozve druhý den k jednání. Nenápadnì pokyne dvojici strážných, aby na nì dohlédla. Bìhem cesty zkouší SG-1 vyzvìdìt informace od Narima, ale ten je sám pøekvapen a netuší jaký zámìr kancléøka sleduje.

Ještì pøed odchodem bránou Narim vloží Sam do ruky malý projektor. Na základnì ho Sam aktivuje ještì na pøístupové rampì. Narimùv hologram øíká, že nemohl otevøenì mluvit. Omoc ho pøed svou smrtí varoval o velkém nebezpeèí hrozící Tollanì. Na poradì rozebírají záhadné varování. Generál Hammond jim dá pokyn, a se na celou záležitost podívají.

Jack s Danielem navštíví kancléøku Travell. Ta je pøivítá a zaène hovoøit na téma Omocovy smrti, jež zmìnila rovnováhu sil Rady a souèasný náhled na poskytnutí technologií. Nakonec pøejde pøímo k obchodu. Na jejich nové planetì nemají trinium, jež potøebují. Dokonce vypne bezpeènostní záznamové zaøízení, aby s nimi mohla mluvit mimo záznam. Vysvìtlí dùvody poukazující na stávající stav, jak Jack podotkne, k zachování tváøe vlády. Kancléøka sice dodá, že trinium mohou sehnat i jinde, ale ne pøíliš pøesvìdèivì. Jakmile se Daniel zeptá, kolik ho potøebují, obnoví záznam. Požádá je o jeden z dolù na trinium a výmìnou nabídne tollanský iontový kanón. Jack se tváøí pøekvapenì, ale neprotestuje.

Sam s Teal’cem se zatím baví na lavièce v parku, než pøichází Narim. Navrhne malou procházku bìhem níž se omlouvá za poslání tajné zprávy z dùvodu vysokého zabezpeèení bìhem obøadu. Øeè pøijde na Omoca i jeho neèekanou smrt. Na scénu pøichází Jack s Danielem a Jack s jistým údivem øíká Sam, že jim kancléøka nabídla iontový kanón výmìnou za trinium. Narim nad tím nevìøícnì vrtí hlavou a souhlasí, že tahle záležitost v Radì musela být dùvodem Omocových obav. Zopakuje, co už dávno vìdí o poskytování technologií ménì pokroèilým kulturám.

Na základnì Sam hovoøí o iontovém kanónu a jednomu problému - tím je omezený rozsah kanónu. K pokrytí celé planety by jich potøebovali minimálnì 38. Bohužel celá nabídka v sobì nese podtext skrytého úmyslu, na èemž se Sam s Jackem shodují. Dostanou od Hammonda rozkaz pokraèovat ve vyjednávání. Generál si není tak úplnì jistý vyslechnutou teorií a považuje úmysly tollanské vlády za urèitou politickou neshodu, což dá Jackovi jednoznaènì najevo.

Zpìt na Tollanì je zastaví Narim. Stráže pošle pryè s tím, že je má doprovodit osobnì. Jack ho zkouší uklidòovat, ale on chce hovoøit o nìèem úplnì jiném. Probíral Omocovy vìci vèetnì jeho lékaøského záznamu. Vysvìtlí jim, že každý Tollan má implantát monitorující jeho souèasný stav, takže lékaøský personál mùže okamžitì zasáhnout v pøípadì zdravotních potíží s tím, že maximální èasová reakce je do pìti minut. Té noci trvalo deset minut, než k Omocovi dorazila pomoc. Na Jackovu pobídku opatrnì, ale jasnì vyjádøí pøesvìdèení, že Omoc byl zavraždìn.

Daniel s Jackem u kancléøky nenápadnì zkouší zjistit, k èemu Tollani potøebují trinium. Celkem zbyteènì, Travell si nechá provìøit èistotu materiálu naèež Jack zavede diskusi zpìt k iontovým kanónùm i tomu, že jeden nestaèí a k obranì celé planety jich bude potøeba 38. Travell pøikývne s tím, že musí záležitost projednat s Radou. Zatím Narim pozve Teal’ca a Sam k sobì domù. Sam si nemùže nevšimnout, že dal svému poèítaèi její hlas. Teal’c pøechází rychle k vìci ohlednì Omocovy vraždy. Narim je trochu na rozpacích, nebo si nevzpomíná, kdy k nìjaké vraždì vùbec došlo. V Tollanské spoleènosti zloèin témìø neexistuje. Nakonec navrhne, aby si prohlédli záznamy zasedání Rady.

Jack s Danielem bìhem èekání, dokud Rada nezváží jejich žádost, probírají celou záležitost. Hlavnì proè nìkdo zabil radního Omoca, aby jim mohli nabídnout vyspìlé zbranì. Sam s Teal’cem hledají u Narima možné stopy. Chvíli na to dorazí Jack s Danielem se zprávou, že Rada odsouhlasila jejich požadavek. Narim nevìøí vlastním uším, ale døív než stihne cokoliv dodat, najde Teal’c v záznamech nepovolený test iontových kanónù. Omoc podal protest na vládu. Narim si záznam prohlédne a zdìšenì zjistí, že chybí dvì hodiny záznamu. Po Samantinì poznámce vysvìtlí, že podvod nejvyšších èlenù Rady je horší zloèin než vražda. Sam jednoznaènì konstatuje, že v chybìjícím záznamu mùže být hledaný dùvod, proè byl Omoc zabit.

V SGC znovu probírají již získaná fakta. Vše nasvìdèuje o jakémsi tajemném spiknutí. Nakonec padne otázka, co Tollani chtìjí dìlat s triniem. Sam navrhne zavést do první zásilky radioaktivní izotop, takže ji budou moci sledovat. Generál Hammond souhlasí. Narim není ani v nejmenším nadšen jejich plánem. Jack mu však pøipomíná, že to on je do toho zapletl. Požádá ho, a jim pomùže. Pokud jde o spiknutí, musí v nìm být zapletená samotná kancléøka a v její kanceláøi budou dùkazy. Narim stále váhá a nemùže tomu uvìøit. Daniel mu pøipomene, že vláda podvádí lid. Pomalu, ale jistì ho èlenové SG-1 tlaèí k rozhodnutí. Jeho žebøíèek hodnot se zcela hroutí poté, co Jack poukáže na rozhovor s Travell mimo záznam. Nakonec navrhne najít Omocovu propustku, pokud ještì není deaktivována. Jack s Teal’cem ho pøesvìdèí, aby jim dal i zaøízení na prùchod pevnou hmotou a zbranì.

Sam s Danielem a Narimem úspìšnì proniknou do kanceláøe Travell. Zjistí, že neoèekávaný test iontového kanónu byl kvùli pøíletu goa’uldské lodi. Sam dodává, že Goa’uldi mohli proti iontovým kanónùm vytvoøit úèinnou obranu. Rozporuplné informace o mírové goa’uldské misi vedou Narima k dùkladnìjšímu hledání. Daniel a Sam dospìjí k závìru, že nyní, když ionotvé kanóny nejsou k nièemu, tak je kancléøka tak ochotnì nabídla. Jack s Teal’cem proniknou do budovy, kam bylo pøevezeno trinium. Tam najdou spousty podivných válcovitých zaøízení. Narim odhaluje v kanceláøi totéž s tím, že jde o mimoøádnì nièivou zbraò schopnou projít èímkoliv. Naposledy zkouší sám sebe pøesvìdèit, že jde o zbranì na obranu Tollany. Sam mu vysvìtluje proè ne, dokud je nezastaví bezpeènost s kancléøkou v èele.

Na scénu vstupuje Tanith a celá situace zaèíná být zcela jasná. Jack s Teal’cem se vracejí do Narimova bytu, kde už na nì èeká stráž. Vypoøádají se s nimi, ale je jasné, že už došlo k odhalení. V kanceláøi Narim stále nemùže uvìøit tomu, že se kancléøka spojila s Goa’uldy. Tanith jen pro vysvìtlení velkomyslnì pøidává, jak unikl zkáze Apophisovy flotily. Kancléøka vysvìtluje Narimovi své pohnutky, jež ji vedly k uzavøení smlouvy s Goa’uldy. Sam Narima gestem pobídne a on proskoèí stìnou a rychle zmizí. V parku ho odchytí Teal’c s Jackem. Informuje je o dohodì s Goa’uldy. Zmíní se o Tanithovi. Goa’uldské lodì mají nové štíty odolné proti ionotvým zbraním. Rada souhlasila postavit pro Goa’uldy zbranì schopné proniknout pevnou hmotou navíc s mimoøádnì nièivou silou. Narim ještì váhá, ale Jack ho pøesvìdèí, aby nedával všanc desítky svìtù jenom kvùli sobì.

Tanith mezi tím opouští Tollanu. Pøezíravì pøechází pokusy Daniela a Sam nìco z nìj vytáhnout. Tanith se znovu ozve z lodi a požaduje demonstraci zbranì. Jako cíl si s jistou zlomyslností vybírá Tau'ri. Proti takové zbrani by byla iris na pozemské bránì neúèinná. Jack spoleènì s Teal’cem zkusí sabotovat jednu ze zbraní, než je dostane bezpeènost. Pøivádìjí je do kanceláøe a kancléøka poznává Narimùv lékaøský implantát, takže nemají zpùsob jeho lokalizace. Narim nezahálí. Pøevezme kontrolu jednoho iontového kanónu a znièí skladištì zbraní. Kancléøka s bezpeèností opouštìjí budovu. SG-1 záhy vysvobodí Narim. Doprovodí je až k bránì, ale nejde s nimi. Zùstává na Tollanì, jež èelí goa'uldskému útoku.

V SGC probíhá krátce na to porada. Sam jenom konstatuje, že Tanith nemá žádnou z tìch zbraní, ale jeho nové štíty a další technologie mu dávají znaènou výhodu. Náhle pøichází zpráva z subprostorového Tollanského vysílaèe. Je od Narima. Tollani jsou znièeni. Pár jich uniklo pryè, ale ostatní prchající v lodích jsou sestøelováni. Zpráva je v polovinì pøerušena...

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

09:00 - ANX

14:00 - ANX

19:00 - ANX
slo
Nzev
Reie
89. dl
´´Wood Martin´´
90. dl
´´DeLuise Peter´´
91. dl
´´Wood Martin´´
92. dl
´´DeLuise Peter´´
93. dl
´´Wood Martin´´
94. dl
´´DeLuise Peter´´
95. dl
´´Wood Martin´´
96. dl
´´DeLuise Peter´´
97. dl
´´Gereghty William´´
98. dl
´´DeLuise Peter´´
99. dl
´´Gereghty William´´
100. dl
´´DeLuise Peter´´
101. dl
´´Wood Martin´´
102. dl
´´Woeste Peter F.´´
103. dl
´´Wood Martin´´
104. dl
´´Wood Martin´´
105. dl
´´Mikita Andy´´
106. dl
´´DeLuise Peter´´
107. dl
´´Wood Martin´´
108. dl
´´DeLuise Peter´´
109. dl
´´Waring William´´
110. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 234 krt
vygenerovano za: 0.0931499 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)