Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Botostroj
rok natočení:1954
film: Botostroj / Botostroj (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
24.12.2016, 21:54:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Agitka
info zde :

Obsah filmu:

V době velké hospodářské krize lidé marně hledají práci. Zatím přijímá jen gigantický podnik na výrobu bot Botostroj. Botostroji vládne tvrdě majitel - velký šéf - a bezostyšně vykořisuje všechny zaměstnance. Nedovoluje jakoukoliv kritiku či porušení nelidského pracovního systému a zásadně nebere do práce komunisty. Proto je také při náboru pracovních sil odmítnut Joska. Joska však neztratí odvahu a začne cílevědomě bojovat proti Botostroji. Postupně se mu daří získávat na svou stranu i ty dělníky, kteří věřili šéfovi. Svou nespokojenost pak dělnictvo vyjádří na veřejné schůzi a šéfův syn Jakub se marně snaží shromáždění rozbít. V zájmu prosperity se šéf neštítí jakékoliv podlosti. Jakmile v Německu nacisté uchopili moc, odlétá do Berlína, aby si zajistil výhodné kontrakty. V mlze jeho letadlo havaruje a šéf i pilot zahynou. Řízení podniku se ujme šéfův syn. Schyluje se k válce. Joska organizuje dělníky proti fašismu v přesvědčení, že jednou bude Botostroj jejich.

================================================================

During the time of the great economic crisis, people are hopelessly looking for work to no effect. Only the giant - shoe factory Botostroj is still taking new people on. Botostroj is ruled by the iron hand of the owner who shamelessly exploits all of his workers. He doesn't allow for disapproval or disobedience to the rigorous working system, and on principle doesn't employ communists. This is the reason why Joska was turned down when new workers were being recruited. But Joska doesn't lose courage and starts a resolute fight against Botostroj. In time, he succeeds in getting on his side even those workers who trusted the employer. The workers then express their discontent at a public meeting and Jakub, the owner's son, tries in vain to break up the gathering. In the interests of profits, the owner doesn't hesitate before taking any evil foul action. As soon as the Nazis gain power in Germany, he flies to Berlin to secure profitable contracts. His airplane crashes in the mist and both the owner and the pilot die. The running of the company is taken over by the owner's son. The war is approaching. Joska organizes the workers to fight against fascism, convinced that Botostroj will one day belong to them.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 140 krát
vygenerovano za: 0.1514 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)