Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ještě svatba nebyla
rok natočení:1954
film: Ještě svatba nebyla / Ještě svatba nebyla (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
91 min.
přidal
geron
film přidaný
27.02.2012, 12:09:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Na každoroční slavnosti ve Strážnici se s nevolí setkávají dávní soupeři - družstevníci z Dubnice a Bojanova. Dubničtí si ve Strážnici vedou lépe. Jejich klobásy jdou rychle na odbyt a v soutěži mají svůj folklorní soubor. Bojanovský účetní Ambrož úspěch Dubnických těžce nese, zvláště když zjistí, že v dubnickém souboru zpívá jeho dcera Eva. Po návratu ze slavnosti mladí v Bojanově založí přes Ambrožovy protesty pěvecký a taneční soubor, který vede učitel Bartoš z Dubnice. Ambrož se však nevzdává a zakáže Bartošovi nacvičovat v Bojanově. Bartoš ustoupí, ale to se nelíbí jeho dívce Evě Ambrožové, která se s ním dokonce proto rozejde. U Ambrožů panuje neradostná nálada. Ambrož se s dcerou smíří až před krajským kolem soutěže lidové tvořivosti, kdy už neodolá a přidá se k souboru i se svými housličkami. Závěrečné zkoušky pro Strážnici však ukáží, že ani jedna obec není schopna postavit silný umělecký soubor. Staří soupeři proto překonají letité spory a ve Strážnici vystoupí společně. Společnou cestu najdou i Eva a Bartoš.

================================================================

Old rivals meet at the annual festival in Strážnice - cooperative members from Dubnice and Bojanov. The Dubnice group is ahead. Their sausages are sold more quickly and they have their own folk ensemble in the competition. The accountant from Bojanov, Ambrož, can't take the success of the Dubnice group, especially after he discovers that his daughter Eva is singing in their ensemble. After their return from the festival, the young people of Bojanov start a singing and dance ensemble led by the teacher Bartoš from Dubnice, despite Ambrož's protests. Ambrož doesn't give up, though, and prohibits Bartoš from rehearsing in Bojanov. Bartoš gives in, but his girlfriend Eva Ambrožová doesn't like this and finally even splits up with him because of it. There is a bleak mood in the Ambrož family. Ambrož is reconciled with his daughter only just before the regional round of the popular talent competition when he can't resist it any longer and joins the ensemble with his small violin. However, the final rehearsals in Strážnice show that neither one of the communities is able to put together a good quality ensemble. The old rivals overcome their conflicts and perform in Strážnice together. Eva and Bartoš also come together again.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Marina
Eva Ambrožová
Role neurčená #1



Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 1161 krát
vygenerovano za: 0.0489 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)