Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dny a noci
rok natočení:1954
film: Dny a noci / Dny a noci (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.01.2017, 22:57:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Válečný Stalingrad v roce 1942. Na břehu Volhy se setká mladičká ošetřovatelka Aňa se sovětským kapitánem Saburovem. Aňa mu vypráví o svých plánech, které měla před válkou. Chtěla studovat, vdát se a mít děti. Když teï převáží raněné přes Volhu do bezpečí, má strach, že zemře a nic z toho se jí nesplní. Podruhé se setkají, když ji vyčerpanou zachránili z řeky. Saburov jí dá jídlo a nechá ji odpočinout. Dívka s překvapením zjišuje, že kapitán, který jí připadá jako starý a zkušený, byl ještě nedávno studentem a je mu ve skutečnosti necelých třicet let. Potřetí se potkají, když je Aňa raněná a chystá se její převoz přes řeku. Aňa neví, jak vážné je její zranění, ale oba doufají, že se v budoucnu jejich cesty spojí. Dívku odnášejí na nosítkách a Saburov ji na rozloučenou políbí.


================================================================

War-time Stalingrad in 1942. On the bank of the Volga, the very young nurse Aňa meets the Soviet Captain Saburov. Aňa tells him about the plans she had before the war started. She wanted to study, get married and have children. When she now takes the wounded over the Volga into safety, she fears that she will die and that none of her plans will be fulfilled. They meet again after she has been rescued from the river exhausted. Saburov feeds her and lets her rest. The girl discovers with surprise that the captain, who seems an old and experienced man to her, was still a student only recently and is barely thirty years old. They meet for the third time when Aňa is wounded and going to be transported over the river. Aňa doesn't know how seriously she is wounded, but they both hope that their ways will meet in the future. The girl is taken away on a stretcher and Saburov kisses her goodbye.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1954
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 144 krát
vygenerovano za: 0.0931 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)