Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Byl jednou jeden král...
rok natočení:1954
film: Byl jednou jeden král... / Byl jednou jeden král... (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
107 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 09:34:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Byl jednou jeden král a ten se jmenoval Já I. Měl tři dcery: Drahomíru, která milovala zlato a šperky, Zpěvanku, která ráda zpívala, a Marušku, která se starala o královskou domácnost. Král chtěl odevzdat vládu té dceři, která ho má nejraději. Drahomíra jej měla ráda jako zlato, Zpěvanka jako zlato v hrdle a nejmladší Maruška jako sůl. Král se na Marušku za odpověï rozhněval a vyhnal ji ze zámku. Rozkázal také zničit všechnu sůl v království. Jeho rozkazu se vzepřela jedině chytrá vdova Kubátová. Po čase král zjistil, že se bez soli žít nedá a také se mu stýskalo po Marušce. Když uznal svou chybu, našel Marušku u babky kořenářky. Usmířili se a Maruška přinesla slánku, z níž soli neubývalo. Ze zámku mezitím odešli princové, kteří před časem přijeli na námluvy. Shledali, že je princezny nechtějí, protože si našly pravé ženichy - zahradníka, dudáka a rybáře. Společná svatba byla veliká a i král přišel na to, že mu bude lépe ve dvou, a vzal si vdovu Kubátovou.

================================================================

Once upon a time there was a King and his name was Me I. He had three daughters: Drahomíra, who loved gold and jewels, Zpěvanka, who loved to sing, and Maruška, who looked after the Royal Household. The King wanted to hand over his Kingdom to the daughter who loved him most. Drahomíra loved him as dearly as gold, Zpěvanka as much as a golden voice, and the youngest Maruška as much as salt. The King got very angry with Maruška for giving him such an answer, and expelled her from the castle. He ordered all the salt in his Kingdom to be destroyed as well. Only the smart widow Kubátová defied his orders. After a while, the King realized that it wasn't possible to live without salt, and he also missed Maruška. When he admitted his mistake, he found Maruška at the old herbwoman's place. They reconciled and Maruška brought him the salt shaker in which the salt never ran low. In the meanwhile, the Princes who came to court the King's daughters, left the castle. They realized that the Princesses didn't want them, because they had just found their real husbands - a gardener, a piper and a fisherman. The common weddings were magnificent. The King also realized that he would be happier with a wife and married widow Kubátová.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
krejčí

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dvořan#1



Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 639 krát
vygenerovano za: 0.0679 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)