Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Cirkus bude!
rok natočení:1954
film: Cirkus bude! / Cirkus bude! (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
27.12.2016, 23:19:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Na představení v cirkusu Slavia přijede několik autobusů se zemědělskými rekreanty. Mají však smůlu. Je pondělí, den, kdy zaměstnanci mají náhradní volno. Vedoucí rekreantů Bláha najde v opuštěném cirkusu jen inspicienta Lišku a pokladní Marii. Ve vzrušené diskusi Bláha Liškovi dokáže, že rekreanti mají již tři měsíce na tento den řádně objednané a zaplacené vstupenky. Bohužel mezitím došlo k přesunu náhradního volna z pátku na pondělí. Nikdo si však nevzpomněl, že jedno pondělní představení bylo už prodané. Po menší slovní potyčce s Bláhou se Liška rozhodne, že zemědělci budou mít své představení. Pošle Marii sehnat artisty na nejrůznější místa Prahy - do výcvikového střediska artistů, do bytů, do paláce Lucerna a dokonce i do hotelu Central, kde má jedna z artistek právě svatbu. Všichni pochopí situaci a nastoupí do manéže. Ke zdaru večera přispěje i věčně nespokojený garderobiér Rudolfek. Jen byrokratický úředník Ostrý, který se snažil zabránit představení, musí s posměchem opustit cirkus.

================================================================

A few busloads of holidaymakers from the agricultural cooperative on a day trip arrive to see the show at the Slavia Circus. But, they have bad luck. It is Monday, the day on which the employees have their extra day off. The only person, Bláha, the leader of the group finds in the empty circus is the stage manager Liška and the box-office girl Maria. In a heated discussion, Bláha proves to Liška that the holidaymakers have reserved and paid their tickets for that night three months ago. Unfortunately, in the meantime, the extra day off was moved from Friday to Monday. Nobody remembered that one Monday performance was already booked. After a shorter argument with Bláha, Liška decides that the holidaymakers will have their show. He sends Maria to get the circus artists from all the different places around Prague - from the artists' exercising arena, from their flats, from the Lucerna Palace, and even from the Central Hotel, where one of the female artists is just getting married. They all understand the situation and show up in the circus ring. The success of the evening is even assisted by the always complaining wardrobe man Rudolfek. Only the bureaucratic manager Ostrý, who is trying to halt the performance, is booed out of the circus.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dirigent cirkusového orchestru
garderobiér Rudolfek


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 180 krát
vygenerovano za: 0.3292 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)