Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Na stříbrném zrcadle
rok natočení:1954
film: Na stříbrném zrcadle / Na stříbrném zrcadle (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.07.2017, 17:11:06

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dětský
info zde :

Obsah filmu:

Věra Urbanová je výbornou školačkou i nadanou a úspěšnou klavíristkou. Po návštěvě dětské lední revue si moc přeje brusle a také je zanedlouho najde pod vánočním stromkem. Na kluzišti je zaskočena tím, že se jí bruslení hned nedaří. Ujme se jí zkušená krasobruslařka Jiřina, a protože má Věra talent, je přijata do sportovního družstva. Věřin profesor hry na klavír chce, aby na koncertě zahrála doposud neznámou skladbu Leopolda Koželuha. Věru začnou její mnohé zájmy a povinnosti zmáhat. Zhorší se ve škole, učitel hudby se rozhodne na koncert delegovat jejího spolužáka Tondu a také na tréninku jí to moc nejde. Pochopení najde Věra u své učitelky, která jí poradí, jak si má rozvrhnout čas, aby všechno stihla. Tonda, který ví, že je Věra talentovanější než on, jí pomůže s přípravou koncertu. Spolužáci pak Věře nadšeně zatleskají na koncertě i při jejím úspěšném krasobruslařském vystoupení.

================================================================

Věra Urbanová is an excellent pupil and a talented and successful pianist. After visiting a children's ice show she yearns for a pair of ice-skates and it is not long before she finds them under the Christmas tree. On the ice-rink she is surprised that skating is not as easy as it looks. The experienced ice-skater Jiřina takes her in hand and, since Věra has talent, she is accepted into the sports association. Věra's piano teacher wants her to play an unknown work by Leopold Koželuh at a concert. Věra's many interests and obligations begin to overwhelm her. She does worse at school, her music teacher decides to delegate the concert performance to her fellow-pupil Tonda and her training also starts slipping. Věra finds a sympathetic ear in her teacher who tells her how to arrange her time in order to get everything done. Tonda, who knows Věra is more talented than him, helps her to prepare for the concert. Her friends finally applaud her concert and her successful ice-skating performance.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 173 krát
vygenerovano za: 0.1335 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)