Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Nedělní dostaveníčko
rok natočení:1954
film: Nedělní dostaveníčko / Nedělní dostaveníčko (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
16 min.
přidal
admin
film přidaný
06.07.2017, 20:38:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Krátkometrážní
Krátkometrážní
info zde :

Obsah filmu:

V neděli se scházejí na povinnou přednášku lidé, kteří se v uplynulém týdnu dopustili dopravních přestupků. Někteří se dotčeně brání, že nic neudělali. Mladý instruktor jim klidně připomíná jejich činy. Řidič automobilu jel příliš rychle a předjíždět začal, aniž dal znamení. Ohrozil tím auto jedoucí za sebou. Starší žena se zapovídala se známou téměř uprostřed ulice. Před přijíždějícím autem odběhla na chodník, ale vzápětí se vrátila pro zapomenutou tašku. Sanitka, která právě projížděla, musela prudce brzdit a život pacienta byl ohrožen. Rozpačitě se usmívající venkovan si připomene situaci, kdy vedl povoz tažený koňmi, a protože za chůze klímal, ocitl se jeho potah v protisměru, kde málem došlo k havárii s protijedoucím vozidlem. Cyklista musí své kolo vybavit brzdami a světlem. Nejhorším nebezpečím za volantem je alkohol. Mladíci opíjející řidiče autobusu, málem svoji lehkomyslnost zaplatili životem.

================================================================

On Sunday a group of people who had committed traffic offenses the week before, are made to attend a lecture. Some of them are offended and insist that they had not done anything wrong. The young instructor calmly reminds them of their actions. The car driver had driven too fast and began to overtake without signalling. He had thus endangered the car behind him. An older woman had been chatting to her friend almost in the middle of the road. She dodged an on-coming car and leapt onto the pavement but then returned to fetch her forgotten bag. The approaching ambulance had to brake sharply, threatening the life of the patient inside. A villager, smiling in his embarrassment, recalls a situation where he was leading a cart pulled by horses and, since he was feeling drowsy even while walking, he found himself walking into on-coming traffic and only just avoided an accident with a car coming in the opposite direction. A cyclist is told to equip his bike with brakes and a light. The worst danger behind the wheel is alcohol. The young men offering drink to the driver of their bus almost paid for their carelessness with their lives.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 166 krát
vygenerovano za: 0.3241 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)