Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) O kolečku,peru a vařiči
rok natočení:1950
film: O kolečku,peru a vařiči / O kolečku,peru a vařiči (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
09.09.2017, 21:18:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladí manželé Oderkovi mají zkaženou neděli. Tatínek musí neustále nasazovat padající kolečko kočárku, na kterém vezou do parku dceru. Karel Oderka pracuje v dílně na výrobu elektrických vařičů. Spolupracovníku Pepíčkovi si stěžuje na špatnou kvalitu kočárků. Pepíček se práci moc nevěnuje a čeká hlavně na konec pracovní doby. Chce si v papírnictví koupit nové pero. Po dlouhém váhání si jedno vybere. Pero však selže už při prvním použití na poště. V tramvaji navíc Pepíček zjistí, že mu inkoust z vadného pera protekl náprsní kapsou, košilí i sakem. V domě potká mladou sousedku Boženku, která se moc těší, jak si uvaří večeři na novém elektrickém vařiči. Vadný přístroj však vyhodí pojistky a Pepíček přijde na pomoc. Boženka pracuje v kontrolním oddělení továrny na plnicí pera. Oba se na sebe mlčky a vyčítavě dívají. Pravděpodobně se stydí za zmetky, na jejichž výrobě se podíleli.

================================================================

The young Oderka couple's Sunday is ruined. The father has to keep fixing the wheel back on the pram in which they are taking their little daughter to the park. Karel Oderka works in an electric cooker production workshop. He complains to his colleague Pepíček about the poor quality of the pram. Pepíček is not very devoted to his work and is just awaiting for working hours to finish. He wants to go to the stationery shop and buy himself a new pen. After taking a long time to make his mind up he finally chooses one. But the pen proves a failure after the first time he uses it in the post-office. What's more, Pepíček discovers in the tram that the ink from the faulty pen has leaked and stained his breast pocket, shirt and jacket. He meets his young neighbour Boženka, who is really looking forward to cooking a dinner for herself on the new electric cooker she bought. But the faulty appliance blows the fuses in her apartment and Pepíček comes to help. Boženka works in the control department of the factory for fountain pens. They look at each other silently and reproachfully. They are most probably ashamed of the faulty goods which they helped produce.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Název
Režie
Přečteno: 139 krát
vygenerovano za: 0.139 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)