Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Případ dr. Kováře
rok natočení:1950
film: Případ dr. Kováře / Případ dr. Kováře (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
73 min.
přidal
admin
film přidaný
11.05.2018, 19:22:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V malé továrně na laky vybuchne kotel. Při výbuchu je zdemolována část provozu a zraněno několik dělníků. Nejhůře dopadl Váša, kterému hrozí amputace rukou. V nemocnici se ho ujme MUDr. Kovář, který přes ostré konflikty s primářem využije všech možností medicíny, aby Vášu vyléčil. V továrně zatím probíhá vyšetřování. Dělníci jsou pobouřeni, nebo továrník Olbrich se snaží na ně svalit vinu za výbuch. Olbrich si proti sobě popudí i hejtmana, protože netakticky v nevhodnou dobu propustil čtvrtinu zaměstnanců. Olbrich proto shání svědky, kteří by potvrdili nedbalost dělníků. Úplatkem získá na svou stranu jen mladého Blahnu, který potřebuje peníze na potrat pro svou dívku. Ta se však s ním pro jeho zradu rozejde. Dělníci svolají schůzi a hrozí stávkou. MUDr. Kovář má v nemocnici úspěch, Vášovy ruce jsou zachráněny. Primář přesto nutí Kováře opustit nemocnici, ale nakonec odejde sám do soukromého sanatoria. Kovář k radosti chudých zůstává.

================================================================

A boiler explodes in a small paint factory. Some of the machinery is demolished during the explosion and several workers are injured. The worst affected is Váša who may have to have his hands amputated. He is looked after by doctor Kovář who, despite conflicts with the senior consultant, uses all the medication available in order to help Váša recover. In the meantime, an investigation is under way in the factory. The workers are angry at the factory owner Olbrich who is trying to put the blame on them. Olbrich also has to face the wrath of the sheriff since he tactlessly and untimely releases a quarter of the workforce. Olbrich thus looks for witnesses who would testify to the negligence of the workers. He only manages to bribe young Blahna to support him who needs money to pay for his girlfriend's abortion. The girl, however, leaves him for his disloyalty. The workers call a meeting and threaten to strike. Doctor Kovář has made progress in the hospital and has managed to save Váša's hands. The senior consultant nevertheless forces Kovář to leave the hospital, but in the end he leaves himself to work in a private sanatorium. Kovář stays behind, to the delight of the needy.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Velimský



Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Název
Režie
Přečteno: 145 krát
vygenerovano za: 0.2612 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)