Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vítězná křídla
rok natočení:1950
film: Vítězná křídla / Vítězná křídla (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
30.03.2019, 21:51:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Členy továrního aeroklubu jsou převážně mladí zaměstnanci továrny na výrobu letadel. Dělník Franta Hronek má zodpovědný přístup k práci i létání. Nadaný konstruktér Ruda Kolář je také výborný pilot, je však nedisciplinovaný a ke kolegům se chová povýšeně. Začne dokonce nadbíhat brusičce skla Lídě, i když ví, že je to Frantova dívka. Špatnou obsluhou navijáku zaviní Ruda havárii Frantova větroně. Lída, jediná svědkyně nehody, Rudovu vinu nepotvrdí. Přesto dostane Ruda na určité období distanc. Událost jím tak otřese, že si uvědomí své chyby a změní svůj přístup k lidem i práci. Je proto spolu s Frantou poslán na mezinárodní závody do Polska. Ruda zvládne první část závodů lépe, ale při přistání poškodí křídlo svého větroně. Franta, kterému se v závodě nedaří a ztratí tak šanci na vítězství, půjčí Rudovi nezištně svůj větroň. Po vyčerpávajícím souboji se švédským pilotem Ruda závody pro Československo vyhraje. Veškerá hořkost mezi oběma mladíky je pryč a oba jsou doma přijati s velkými ovacemi.

================================================================

The factory flying club's members are mostly young employees from the plane factory. The worker Franta Hronek is very dedicated to work and flying. The talented air-plane designer Ruda Kolář is also an excellent pilot, however he is not disciplined and is arrogant with his colleagues. He even starts flirting with the glass cutter Lída, even though he knows that she is Franta's girlfriend. By not servicing the windlass properly, Ruda causes an accident with Franta's glider. Lída, who is the only witness to the accident, doesn't reveal Ruda's guilt. Even so, Ruda is suspended for a while. The event shakes him so much that he becomes aware of his faults and changes his attitude toward people and work. This results in him being sent with Franta to the international competition in Poland. Ruda does better in the first part of the competition but harms the wing of his glider in landing. Franta, who is not doing so well in the competition, unselfishly loans his glider to Ruda. After an exhausting race with the Swedish pilot, Ruda wins the competition for Czechoslovakia. The bitterness between the two young men is gone and they are welcomed at home with huge ovations.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dělník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Název
Režie
Přečteno: 122 krát
vygenerovano za: 0.1313 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)