Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Veselý souboj
rok natočení:1950
film: Veselý souboj / Veselý souboj (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
30.03.2019, 19:46:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Zaměstnanci Rustonky - opravářského závodu pražských dopravních podniků - jsou náruživí příznivci fotbalového sportu a zvláště své jedenáctky. Hráči i fanoušci se soustřeïují v ordinaci závodního lékaře. Ten je však jednoho dne nahrazen mladou lékařkou Miladou. Osazenstvo podniku se proti ní spikne a bojkotuje její ordinaci. Milada se však nevzdá. Když si udělá pořádek v pracovních záležitostech, snaží se vyvolat aktivní zájem zaměstnanců o sport. Nejdříve získá učně pro Tyršův odznak zdatnosti a posléze s pomocí mistra Javorina přivede ke cvičení a sportování i dospělé. Nakonec si Miladu všichni oblíbí. Proto zpráva o jejím odchodu po vědecké habilitaci narazí na odpor všech zaměstnanců. Milada kapituluje a zůstane. Přijme také nabídku k sňatku od fanfarónského inženýra Javorina, který k ní pod slupkou drzosti dlouho skrýval své sympatie.

================================================================

The workers from Rustonka - the repair workshop of the Prague Transport Company - are crazy about football, especially about their team. The players and their fans meet in the workshop doctor's consulting room. But one day the doctor is replaced with a younger doctor, Milada. The workshop's staff conspires against her and starts to boycott her office. But Milada doesn't give up. When she gets her work in order, she starts encouraging the employees' active interest in sport. First she convinces the trainees to take part in the competition for Tyrš's capability award and then, with the help of the foreman Javorin, entices the adults to join the exercises and sports. Eventually, Milada becomes popular with everybody. This occurs just as her time is up, and, at the news of her departure, the workers try to prevent it. Milada surrenders and stays. She also says yes to the marriage offer of the bragging young engineer Javorin who has for a long time hid his feelings for her under his arrogant attitude.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
fotbalový fanoušek Julius Škalda
pokladní



Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Název
Režie
Přečteno: 144 krát
vygenerovano za: 1.2641 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)