Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pára nad hrncem
rok natočení:1950
film: Pára nad hrncem / Pára nad hrncem (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
28.11.2017, 20:55:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladý nadaný inženýr Kohout pracuje v továrně na výrobu obráběcích strojů na konstrukci nového automatu. Čas od času na pár dní zmizí a toulá se po barech a vinárnách. Kohoutovy absence kryje jeho přítel a spolubydlící v tovární svobodárně, montér Vašek. Po jednom několikadenním flámu je Kohout málem vyhozen z práce. Zachrání ho přímluva přátel a také obava, že továrna nesplní plán. Kohoutovi spolupracovníci dospějí k přesvědčení, že jedině žena může zabránit Kohoutovým výstřelkům a proto se rozhodnou, že inženýra ožení. Za manželku mu vyberou Helenu, která bydlí s Vaškovou dívkou Jarmilou rovněž na svobodárně. Helena kupodivu souhlasí. Aby Helena s Kohoutem měli kde bydlet, musí se oženit i Vašek s Jarmilou. Vše je připraveno ke dvěma svatbám, nevěsty a svatebčané čekají ženichy na radnici. Ti se však pustili do montáže nového automatu a na svatbu zapomněli. Po celé řadě nedorozumění a honiček nakonec všechno dobře dopadne.

================================================================

The young and talented engineer Kohout works in a factory producing machine tools for the construction of a new automatic machine. From time to time he disappears and wanders about the night clubs and winebars. His friend, the fitter Vašek who lives with him in the factory hostel, always makes excuses for his absence. After one spree lasting several days Kohout is almost fired. He is saved by his friends who cover up for him and also because the management fears the factory will not fulfil its plan. Kohout's colleagues are convinced that only a woman can prevent his excesses and they decide to marry him off. They choose Helena who lives with Vašek's girlfriend Jarmila in the hostel. Helena surprises them by agreeing. In order that Helena and Kohout have somewhere to live, Vašek and Jarmila also have to get married. Everything is prepared for the two weddings, the brides and guests await the bridegrooms at the town hall. The boys, however, are in the middle of assembling a automatic new machine and forget about the wedding. After a series of misunderstandings and chases, everything turns out well in the end.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vedoucí pracovník



Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1950
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 139 krát
vygenerovano za: 0.3956 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)