Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslední výstřel
rok natočení:1950
film: Poslední výstřel / Poslední výstřel (1950)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2018, 19:11:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Poslední dny druhé světové války ve Vítkovických železárnách. Fanatičtí Němci stále uvažují o zvýšení výroby, zatímco Češi, vedeni členem komunistické strany Halfarem a inženýrem Hejnychem, usilují o její zpomalení. Při jednom z četných náletů je zasažena Halfarova pec. Dělníci jsou rádi, že pec nebude pracovat pro Němce a rozejdou se domů. Jen Halfar s Hejnychem už myslí na budoucnost a pustí se do opravy. Mezi dělníky, utíkajícími z továrny, je i struskař Kuča, který má v nedaleké vsi těhotnou ženu. Když se však dozví, že Němci chtějí vyhodit do povětří vysoké pece, ihned běží varovat své druhy. Dělníkům se tak podaří zabránit zničení pecí. K městu se blíží fronta, Němci utíkají a zakrátko obyvatelé Vítkovic vítají Rudou armádu. Halfar ihned dává dohromady partu, aby opravila rozbitou pec. S nadšením mu pomáhá mladý elektromechanik Ludvíček. Jeho život však ukončí poslední výstřel skrývajících se německých vojáků.

================================================================

The last days of the Second World War in the Vítkovice ironworks. The fanatical Germans are still considering an increase in production while the Czechs, led by Communist party member Halfar and engineer Hejnych, try to slow it down. Halfar's furnace is hit during one of the numerous air raids. The workers are glad that the furnace will no longer work for the Germans and they go home. Halfar and Hejnych are the only ones thinking of the future and they start to repair it. Among the workers rushing off home from the factory is the slag-worker Kuča whose wife is pregnant in their home in a nearby village. When he discovers, however, that the Germans intend to blow up the high furnaces, he runs back immediately to warn his companions. The workers are thus able to prevent the destruction of the furnaces. The front is approaching the town, the Germans are fleeing and soon the inhabitants of Vítkovice are able to welcome the Red Army. Halfar immediately puts together a group of men to repair the damaged furnace. The young electrician Ludvíček is glad to do his share. He is, however, killed by the last shot fired by hidden German soldiers.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1950)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1950)
Formát obrazu
CDS 35mm (1950)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1950
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 117 krát
vygenerovano za: 0.055 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)