Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Amok Time /Èas amoku
seril:Star Trek
seril Star Trek - 31.dl Èas amoku
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.09.15 - Pátek
esk premira:
2002.11.01 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
31
Dl v serii
1
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 14:46:33
Zmna dne3:
1295963193
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3372.7 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 pod vedením kapitána Jamese Tiberius Kirka míří na planetu Altair VI reprezentovat Spojenou federaci planet při inauguračním ceremoniálu nového prezidenta planety. Ještě před zadáním kurzu se však vyskytuje problém v podobě náladovosti pana Spocka, resp. zuřivosti. To je u Vulkánce značně podivné a ještě více to, že první důstojník žádá o dovolenou, kterou vždy odmítal.

Kapitán Kirk se snaží ze Spocka dostat nějaké vysvětlení jeho chování, ale bez úspěchu a posléze se dostává do situace kdy se musí rozhodovat mezi Altairem VI na rozkaz flotily a Vulkánem pro Spocka. Dr. Leonard McCoy zjistil, že Spockův zdravotní stav je vážný a nedorazí-li na Vulkán pro vyřešení svých záležitostí do 8 dnů, zemře. Kirk se rozhoduje pro Vulkán, aby Spockovi zachránil život a dozvídá se, že jde o „biologii“, konkrétně, že Spock se nachází v životním období Vulkánců, kdy musí najít své určené družky a provést tradiční obřad, něco mezi zasnoubením a svatbou.

Na Vulkánu se Spock setkává s T’Pring - jeho oficiální ženou, kterou mu zvolili rodiče v jeho 7 letech. Ta však obřad přeruší a volí souboj, kdy Spock o ní musí bojovat. T’Pring si za šampióna vybrala nečekaně kapitána Kirka. V tom se ozve jeden z Vulkánců s tím, že protestuje, protože měl být vybrán on, jakožto muž, kterého T’Pring skutečně chce. Kirk má možnost souboj odmítnout, protože se na něj vulkánské zvyky nevztahují, ale protože si myslí, že Spock není ve stavu, aby porazil jiného vulkánce, rozhodne se zůstat. McCoy protestuje, protože horké podnebí a řídký vzduch silně znevýhodòuje kapitána, ale ten je rozhodnut Spocka omráčit a tím zachránit.

Začíná souboj na život a na smrt mezi nejlepšími přáteli. Že z pomyslného ringu může odejít pouze jeden se Kirk dozvídá už pozdě a musí bojovat. Ačkoliv si Kirk nevede v souboji špatně, Vulkánci jsou mnohem silnější než lidé a první kolo končí v pravou chvíli. McCoy žádá, aby mohl Kirkovi píchnout injekci, která kompenzuje značnou nevýhodu horkého a řídkého vzduchu. Je mu vyhověno.

Začíná druhé kolo ve kterém ovšem Kirk ztrácí sílu a je uškrcen zbraní připomínající šálu. McCoy odhání Spocka a žádá Uhuru o transport. Spock je očividně mimo svůj amok, když mu McCoy oznamuje, že i přes dané okolnosti má jako první důstojník velení. Dává příkazy nabrat kurz k nejbližší základně. T’Pring vysvětluje, že chtěla onoho Vulkánce zvaného Stonn. Pokud by Kirk vyhrál, nechtěl by jí a ona by měla, co chce. Kdyby vyhrál Spock, opět by jí odmítl, protože si vybrala souboj místo obřadu.

Na Enterprise Spock chce rezignovat na svou hodnost a předat velení lodi panu Scottovi. V tom jej přeruší Kirk s tím, že by se měl poradit nejprve s ním. Po záchvěvu radosti si Spock nechává vysvětlit, že Kirkovi vlastně nebyla píchnuta injekce pro kompenzaci atmosféry, ale nervový paralyzátor, aby se všem zdálo, že je kapitán mrtvý. Závěrem přichází zpráva z hvězdné flotily, že na žádost vulkánské delegátky T’Pau je rozumné zdržení na Vulkánu povoleno.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 166 krt
vygenerovano za: 0.13846302 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)