Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Mirror, Mirror /Zrcadlo, zrcadlo
seril:Star Trek
seril Star Trek - 34.dl Zrcadlo, zrcadlo
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.10.06 - Pátek
esk premira:
2002.12.06 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
34
Dl v serii
4
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 14:53:04
Zmna dne3:
1295963584
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 pod vedením kapitána Jamese Tiberius Kirka je na orbitě planety Halkánů pro vyjednání svolení k těžbě dilithia. Halkánský koncil však Federaci odmítá s tím, že by energie dilithia mohla být využita pro ničení nebo zabití, byť jediného člověka. Protože kolem planety sílí magnetická bouře, Kirk žádá Spocka na Enterprise k transportu.

Během transportu se však projeví vliv mangetické bouře a transportér propojí dva paralelní vesmíry. Kapitán Kirk, šéfinženýr Montgomery Scott, doktor McCoy a komunikační důstojník Nyota Uhura se zhmotòují v jiných uniformách na úplně jiné Enterprise, kde prvním překvapením je Spock s bradkou, který před očima příchozího výsadku krutě trestá obsluhu transportérů.

Je zřejmé, že jde o velkou chybu a celý výsadek je na lodi, kde vládne krutost, lež, lstivost a neférové jednání, kde povýšení se získává zabitím nadřízeného důstojníka a především kde neexistuje Federace, ale pouze krutá říše tyranizující známý vesmír. Spock v této realitě požaduje po kapitánovi informace z jednání na planetě a když Kirk oznámí, že obyvatelé nesouhlasí s těžbou, dává rozkaz zaujmout palebné pozice pro vyhlazení hlavních měst planety.

Kirk oddálí likvidaci rozkazem čekání 12 hodin, což u prvního důstojníka vzbuzuje značné podezření. Při cestě za ostatními členy výsadku napadne Kirka poručík Čechov s úmyslem získat velení lodi, ale jeho útok je odražen a on sám uvězněn. Spock opět nechápe, proč kapitán Čechova nedal ihned zabít, jak je zvykem a nabírá na podezření.

Z palubního počítače se členové výsadku dozvídají, že jsou na lodi ISS Enterprise a sám kapitán nastoupil do své funkce zabitím kapitána Christophera Pikea a následně prodělal řadu "úspěšných" misí spočívajících ve vyhlazování živého vesmíru.

Mezitím na USS Enterprise je celý výsadek opačného vesmíru uvězněn. Pravý Spock přebírá velení lodi a snaží se přijít na to, jak se mohlo propojení dvou realit stát.

Scotty s McCoyem se ve strojovně snaží přijít na řešení, kterak se vrátit do své reality, ale jejich činnost zachytí Spock. Kirk zjišťuje, že v tomto vesmíru žije ve své kajutě se svou ženou Marlenou Moreau. Ta ovšem v některých věcech také svého muže nechápe.

Kirk je Spockem odhalen a dojde k potyčce výsadku s vulkáncem, který je nakonec přemožen. McCoy jej však ale nechce nechat zemřít. Když je Spock na operačním stole, Scotty znovu urguje, že k možnému přesunu do správného vesmíru zbývají pouze minuty. V tom na ošetřovnu vbíhá Sulu, který celou dobu usiluje o vedení lodi. Jeho lidé jsou však vymazáni přístrojem, který paralelní kapitán používal k likvidaci nepřátel a který zrovna použila Marlena.

Výsadek se vydává k transportérům, zatímco McCoy zůstává na ošetřovně. Když Spock přichází k sobě, splynutím myslí získává z McCoye veškeré informace o tom co se stalo. K transportérům doráží také Marlena a žádá, aby jí Kirk vzal s sebou do jejich reality. Scotty zjišťuje, že mají odříznutý přísun energie a někdo musí zůstat a ovládat transportér. Když přichází Spock posílá Kirka do transportéru a vysvětluje to tím, že chce zpět svého kapitána, který se nenechá zabít, on sám se nestane kapitánem a nikdo nebude usilovat o jeho život.

Kirk se ptá, kdy dojde ke sebezničení jejich říše a přesvědčuje paralelního Spocka, aby něco s přítomností udělal, když není jako všichni ostatní. Komandér mu oponuje tím, že jeden muž nic sám nezmůže. Kirk mu řekne o tajemném přístroji, který mu moc dá a řekne mu, aby se co nejdříve ujal vedení ISS Enterprise. Spock mu slíbí, že se podle jeho rady zařídí.

Po transportu se celý výsadek objevuje zpět na USS Enterprise. McCoy s Kirkem si z pravého Spocka dělají legraci, že mu to s bradkou slušelo více. Spock oproti tomu udává, že měl možnost poměrně dlouhou dobu sledovat protějšky celého výsadku. Byli barbarští, pomstychtiví, nečestní, suroví, hrubí, prostě výkvět homo sapiens. Kirk s McCoyem se smějí vulkánskému způsobu urážky, když v tom přichází pobočník s rozkazy k podpisu. Celý původní výsadek je jako zaražený, protože jde o Marlenu, respektive její zrcadlový obraz paralelního vesmíru.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 207 krt
vygenerovano za: 0.05802608 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)