Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Doomsday Machine /Stroj zkázy
seril:Star Trek
seril Star Trek - 36.dl Stroj zkázy
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.10.20 - Pátek
esk premira:
2002.11.08 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
36
Dl v serii
6
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 14:57:19
Zmna dne3:
1295963839
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 4202.9 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 pod vedením kapitána Jamese Tiberius Kirka zachytává signál další lodi Federace USS Constellation, které měl velet kapitán Matthew Decker.

Když Enterprise doráží ke Constellation je patrné, že je značně poničená a na samotném můstku nefungují systémy podpory života. Signály senzorů jsou značně rušené, ale kapitán Kirk se vydává s výsadkem na palubu Constellation, kde nachází jediného živého člena posádky, kapitána Deckera.

Decker je na pokraji psychického zhroucení. Vypráví o setkání s ïáblem, strojem, který je schopný rozbít planetu na prach a pozřít svým chřtánem tucet hvězdných lodí. Decker vypráví, že chtěl zachránit posádku a tak jí za pomoci transportérů přesunul na čtvrtou planetu, která ovšem byla záhy neznámým tvorem / strojem zničena.

Dr. McCoy s kapitánem Kirkem chtějí Deckera přesvědčit, aby přešel na palubu Enterprise. Ten namítá, že neznámá věc míří do centra Federace a navíc nechce opustit loï. Nakonec ale souhlasí.

Krátce na to se Enterprise setkává s neznámým objektem, který odpovídá popisu kapitána Deckera. Pan Spock informuje kapitána Kirka, že nejde o živého tvora, ale o robota se silným polem rušení. Právě to později poškodí Enterprise transportéry a komunikační zařízení. Kapitán Kirk a vrchní inženýr Scotty spolu s dalšími členy posádky jsou stále na USS Constellation a Enterprise velí pan Spock bez možnosti kontaktu s kapitánem Kirkem.

Decker, který je očividně psychicky rozrušen, přebírá velení Enterprise. Spock, plně respektující pravidla hvězdné flotily, mu uvolòuje velitelské místo i přes silné protesty doktora McCoye. Decker je odhodlaný s Enterprise na neznámého tvora zaútočit.

V momentě, kdy Kirk a jeho lidé na Constellation zprovozní část systémů lodi včetně hlavní obrazovky, Enteprise se dostává do kontaktu se strojem zkázy, ale její phasery se od nepřátelského objektu pouze odráží. Když Spock přesvědčuje Deckera, že jeho postup je rovný sebevraždě a musí ustoupit, stroj zkázy již táhne Enterprise vlečným paprskem do svých útrob.

S pomocí inženýra Scotta Kirk pálí z phaserů na stroj zkázy a ten uvolòuje Enterprise. Decker však stále touží po útoku i když mu opakovaně Spock připomíná nutnost záchrany kapitána Kirka a ostatních členů posádky. Když se daří zprovoznit komunikace, Kirk přikazuje Spockovi zbavit komodora Deckera velení. Ten, ačkoliv nerad, tak ustupuje. Při odchodu z můstku ale napadá člena ochranky a bere si raketoplán, kterým následně vletí přímo do stroje zkázy.

Při zničení raketoplánu však senzory zaznamenávají, že větší loï by mohla stroj zkázy zničit, kdyby do něj vletěla. Scotty nastavuje Kirkovi detonátor na Constellation a sám se transportuje na Enterprise. Kirk nabírá s Constellation kurz přímo proti stroji. Při odpočtu pro bezpečný návrat kapitána na Enterprise se však pokazí opět transportér a nakonec se Kirka daří přenést na poslední moment.

Constellation stroj zkázy zničila a Kirk dává rozkaz k návratu na nejbližší základu pro provedení nutných oprav.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 73 krt
vygenerovano za: 0.60924911 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)