Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Who Mourns for Adonais? /Kdo truchlí pro Adonise?
seril:Star Trek
seril Star Trek - 32.dl Kdo truchlí pro Adonise?
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.09.22 - Pátek
esk premira:
2002.10.25 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
32
Dl v serii
2
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 14:48:30
Zmna dne3:
1295963310
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3497.2 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 pod vedením kapitána Jamese Tiberius Kirka doráží na orbitu planety Pollux IV, když je najednou zachytí energetické pásmo v podobě lidské ruky.

Veškeré snahy o uvolnění jsou neúspěšné a pan Spock hlásí zvláštní záznamy na jednom z jeho senzorů. Na obrazovce se objevuje hlava muže, který tvrdí, že posádka Enterprise jsou jeho děti a tímto jsou na konci jejich 5000 let dlouhé cesty. Kirk jej upozoròuje, že se budou bránit, ale neznámá bytost je schopna sevřít ruku a tak rozdrtit Enterprise. Po demonstraci své síly si žádá kapitána Kirka s jeho důstojníky, kromě pana Spocka.

Výsadek tvoří kapitán Kirk, Dr. McCoy, Montgomery Scott, Pavel Čechov a expertka na antiku Carolyn Palamasová, která je dosud středem zájmu pana Scotta. Na planetě se opravdu setkávají s antickým prostředím a bytostí, která se představuje jako Apollón - bůh z hory Olymp. Od samého začátku věnuje pozornost Palamasové a egoisticky oznamuje výsadku, že je jejich bůh a tímto svou cestu ukončili, budou spolu pít víno a poslouchat hudbu. Pro to nemá pochopení kapitán Kirk a odmítá představu, že všichni z Enterprise budou zde muset zůstat a uctívat osobu označující se za boha.

Hlavní problém má pan Scotty, kterému se nelíbí Apollónova náklonnost k Carolyn. Celkem 3x mu Apollón dává lekci bolesti, když se jej Scotty snaží napadnout. Carolyn ve volných chvílích prochází antické zahrady s Apollonem a není zřejmé, zda si ještě uvědomuje svou hodnost a příslušnost. Kirk, Scotty, McCoy a Čechov se domluví, že zkusí jeho energii vyčerpat, jako při posledním útoku na Scottyho, kdy Apollón zjevně zeslábl, a všichni 4 se mu naráz začnou vysmívat a provokovat jej. Jejich plán přeruší Carolyn, která je přeruší a začne Apollóna prosit za odpuštění jejich činů.

Ve vesmíru se mezitím pan Spock snaží dostat různými způsoby ze sevření energetické ruky. Poručík Sulu mu oznamuje, že nemůže určit, kde je zdroj energie. Pan Spock mu radí, ať tedy přijde na místa, kde určitě zdroj není.

Mezitím Kirk mluví s Carolyn a snaží se jí vrátit do reality, ačkoliv ona napřed odmítá s tím, že Apollóna miluje. Daří mu vysvětlit, že pokud neodvrhne Apollóna, odsoudí sama přes 400 lidí na Enterprise k pasení koz, hraní na píšťaly a obětovávání jelena bohu. Carolyn nakonec souhlasí.

Když se Spockovi konečně daří navázat spojení s výsadkem, informuje kapitána, že dokážou již udělat menší průchody v energii, aby mohli pálit phasery na povrch planety. Zdroj Apollónovi energie je v budově, kde výsadek přebývá. Kirk mu dává za úkol budovu zaměřit a pálit na jeho rozkaz.

Když Carolyn Apollóna odvrhne ten se rozzuří a vyvolá bouři. Kapitán dává příkaz k palbě. Když phasery zasáhnou budovu, objevuje se a po jejím zničení ztrácí energii. Promlouvá k Diovi, Athéně, Héře a dalším bohům, aby jej přijali mezi sebe.

Když zmizí, McCoy nahlas uvažuje, že si jeho zničení asi bude vyčítat. Kirk souhlasí a dodává, že tato mimozemská rasa dala základy zlatého věku lidské civilizace a patrně by neuškodilo natrhat pro ně pár okvětních lístků.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 121 krt
vygenerovano za: 0.07003784 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)