Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Metamorphosis /Promìna
seril:Star Trek
seril Star Trek - 39.dl Promìna
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.11.10 - Pátek
esk premira:
2002.10.11 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
39
Dl v serii
9
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 15:03:18
Zmna dne3:
1295964198
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3219.4 míří kapitán James T. Kirk s Dr. McCoyem a panem Spockem v raketoplánu NCC-1701/1 zpět na místo setkání s Enterprise. Společně převáží komisařku Nancy Hedfordovou, která byla nakažena Sakurovskou chřipkou. Headfordová je značně protivná a McCoy upozoròuje, že je třeba jí dopravit co nejrychleji na Enterprise.

V průběhu letu jsou neznámou silou přitaženi na povrch planety Gamma Canaris N, kde se ihned snaží malý raketoplán opravit. Najednou se objevuje muž, který se představuje pouze jako Cochran a ujišťuje posádku, že opravit přístroje nebude možné, protože sám na planetě dávno uvízl a nelze nic opravit.

Kirk je značně znepokojen, protože na něj neustále tlačí Dr. McCoy ohledně zdravotního stavu Hedfordové. Cochran je beze do svého domu a nabízí jim přístřeší. Kirkovi je tento muž nějak povědomý, ale není si jistý odkud. Až když Cochran vypráví, že byl na planetu přitažen již před 150 lety a setkal se zde s bytostí, kterou nazývá Companion.[pozn. 1] Companion mu prý dává po dlouhá léta vodu, jídlo a vlastně vše, co potřebuje, dokonce jej omladil ze starce na muže kolem 30 let. Teprve teï Kirkovi dochází, že onen muž je Zeferam Cochrane, vynálezce warp pohonu a že oni byli přitaženi na planetu, aby mu dělali společnost.

Cochrane vysvětluje, že s Companionem mluví nonverbálně, prostě se objeví a zase zmizí. Když Kirk se Spockem uvidí první spojení Cochrana s Companionem zjišťují, že jde o jakési pole energie. Cochrane se ptá, jestli by Companion mohl pomoci komisařce Hedfordové, které je čím dál hůř. Companion toto odmítá.

Když je Spock dokonce napaden Companionem a je ještě více poškozen raketoplán, Kirk se rozhoduje, že je nutné zničit tuto energetickou bytost. Spock připravuje zařízení, které by Companiona mohlo zkratovat, protože jeho podstata je elektřina. Tento pokus nevyšel a Companion napadá Kirka se Spockem. Až na poslední moment jej Cochrane odvolává zpět.

McCoy radí kapitánovi, aby zkusil cukr místo biče. Kirk nechává Spocka sestrojit komunikační zařízení, které bude překládat Companionovy myšlenky. Když spolu začnou mluvit zjišťují, že Companion je žena a nejde tedy o "chovatele", ale o "milenku", která Cochrana nechce pustit. Při jednom z dalších rozhovorů s Companionem se jí Kirk snaží vysvětlit, že nemůže mít Zefrana, protože jde o rozdílný druh. Companion se zeptá, zda-li bude člověk, tak se bude moci s ním spojit a zmizí.

Když to všichni zúčastnění považují za neúspěch, ve dveřích se objevu naprosto zdravá Hedfordová. McCoy je šokován jejím zlepšením zdravotního stavu, ale Cochrane vysvětluje, že to je jenom Companion v jejím těle. Companion teprve v lidském těle zjišťuje, co to je samota a láska, jak jí cítí lidé. Proto uvolòuje všechny zúčastněné s tím, že mohou odejít.

Na orbitu planety mezitím doráží Enterprise vedená šéfinženýrem Scottem.

Cochrane a Companion v těle Hedfordové se jdou projít a Zefran chce aby spolu odletěli. Companion vysvětluje, že to není možné, protože musí zůstat na této planetě. Cochrane se rozhoduje zůstat s Companionem, který se vzdal své moci a navždy se převtělil do těla komisařky. Rozhoduje se zůstat na planetě a prosí ještě kapitána Kirka, aby nezmiòoval to, koho potkal.

Při odchodu se McCoy ještě dotazuje, co s onou válkou, kterou měla komisařka zastavit. Kirk odvětí, že si federace jistě najde někoho jiného, kdo válku zastaví.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 129 krt
vygenerovano za: 0.10478783 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)