Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Trouble with Tribbles /Trable s tribbly
seril:Star Trek
seril Star Trek - 45.dl Trable s tribbly
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.12.29 - Pátek
esk premira:
2002.12.27 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
45
Dl v serii
15
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 15:29:16
Zmna dne3:
1295965756
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 4524.2 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 pod vedením kapitána Jamese Tiberius Kirka zachycuje signál priority 1 z vesmírné stanice K7. Kód 1 značí částečnou nebo úplnou zkázu a protože se stanice nachází poblíž Shermanovy planety o kterou se pře Federace i klingonů, Kirk dává povel kurzu ke stanici maximálním warpem.

Když loï doráží ke stanici K7, je zřejmé, že žádné zjevné ohrožení není. Kapitán Kirk je značně rozhořčen, že správce stanice použil signál priority jedna neoprávněně a vydává se s panem Spockem na stanici. Zde se setkává i s Nilz Barisem, podtajemníkem Federace v zemědělských záležitostech a jeho asistentem Arne Darvinem. Správce vysvětluje, že rozkaz pochází od Barise, který vysvětluje, že potřebuje všechny bezpečnostní členy Enterprise pro hlídání skladů kvadrožitovce, obdoby žita určeného pro Shermanovu planetu. Kirk je tímto naprosto rozhořčen, ale na přimluvení správce povolává 2 členy posádky pro hlídání skladů. Baris je dotčen tím, že pro něj významný úkol jsou přiděleni pouze 2 muži. Kirk dává zbytku posádky volno.

V baru stanice K7 se poručíci Uhura a Pavel Čechov setkávají s Cyrano Jonesem, nezávislým obchodníkem, který se snaží barmanovi prodat malá, chlupatá zvířata zvaná tribblové. Barman je nechce, ale když Uhura projeví zájem, začne s Jonesem smlouvat. Mezitím zvíře sní něco kvadrožitovce, které měl s sebou Čechov. Jones uzavře obchod a jednoho tribbla věnuje Uhuře.

Na Enterprise Kirk mluví se zástupcem hvězdné flotily, který mu nařizuje vyhovět požadavkům podtajemníka Barise. Zároveò se Kirk dozvídá, že nese za celý projekt odpovědnost. Krátce po ukončení komunikace posádka upozoròuje Kirka, že se objevila loï klingonů. Kapitán se na stanici setkává s velitelem klingonské lodi, Kolotem. Kolot ujišťuje Kirka, že chce zde pouze strávit dovolenou a připomíná Organiskou mírovou dohodu s Federací, která jim pobyt na základně nezakazuje. Kirk uděluje podmínku, že na stanici může být pouze 12 klingonů najednou a každý bude sledován jedním členem Enterprise. Kolot ujišťuje Kirka, že soužití na stanici bude mírové.

Na Enterprise se Uhuřinému tribblovi narodilo několik mláïat. Uhura je rozdala členům posádky a jedno dala i Dr. McCoyovi. Baris si stěžuje Kirkovi, že na stanici jsou klingoni a svůj náklad považuje za ohrožený, ale Kirk jej odbývá s tím, že nemůže proti tomuto nic dělat. Když navštíví McCoye, aby mu dal lék proti migréně, všimne si že doktor má tribblů jedenáct. McCoy mu oznamuje poznatek, že 50% každého tribbla je zaměřeno na rozmnožování a budou-li se krmit, bude jich víc. Kirk to bere na lehkou váhu a doporučuje založit porodnici.

Zatím ve staničním baru zatím tráví svou dovolenou Čechov a Scotty, ale také partička klingonů. Když opět přijde Jones prodat barmanovi další tribbly ukazuje se, že sice zvířátka příjemně vrní na lidi, ale začnou ječet v přítomnosti klingonů i klingoni je nestrpí ve své blízkosti. Jeden z klingonské posádky začne provokovat řečmi na účet lidské rasy. Čechov na to chce zareagovat, ale Scotty jej uklidní. Klingon začne veřejně urážet kapitána Kirka a Scotty opět uklidòuje mladého poručíka, aby se nenechal vyprovokovat. Když ovšem klingon začne urážet samotnou Enterprise a navrhl jí k odtažení do odpadu, Scotty sám dá první ránu. Výsledkem z toho je zrušení dovolené a "domácí vězení" pro všechny zúčastněné členy Enterprise.

Enterprise začíná být zahlcena tribbly včetně můstku. McCoy zjistil, že se už rodí v březí a Spock dodává, že při pokračování tohoto trendu bude loï brzy totálně zahlcena. Kirk dává rozkaz vyčistit loï od tribblů a nechává si zavolat Jonese. Obviòují jej, že musel vědět o potencionálním nebezpečí umístění tribblů mimo přirozené prostředí s predátory. Posléze přichází Baris s Darvinem a upozoròují Kirka na možnost přítomnosti klingonského špióna, což je podle nich Syrano Jones. Spock je ujišťuje, že jeho minulost již prověřili, ale nejde o špióna, nýbrž o obchodníka, který neporušil nikdy předtím závažně zákon.

Loï je čím dál více zamořena tribbly a Scotty upozoròuje, že jich je plno i ve větracích šachtách. Spock podotýká, že to samé se děje i na stanici, kde šachty vedou do skladu zrní kvadrožitovce. Kirk a Spock se rychle vydávají ke skladištím, ale již nacházejí pouze sklady plné tribblů, které zasypaly Krika až po prsa. Zrní je všechno pryč a Baris jej obviòuje, že je za selhání rozvojového projektu odpovědný. Spock si všímá, že několik tribblů je mrtvých. McCoy oskenuje hromadu tribblů ve které je Kirk zasypán a konstatuje, že většina jich je mrtvých a zbytek brzy zemře. Kirk chce znát důvod jejich smrti.

Při jednání svolá Kirk správce stanice, velitele klingonské lodi i Barise. Když dva členové posádky odnáší z místnosti několik tribblů začnou prskat a ječet. Kirk tribbly přinese postupně ke Spockovi, Barisovi a všude předou, ale pouze u klingonů ječí. Stejně se projevují i u asistenta Darvina. McCoy jej oskenuje a potvrzuje, že jde o klingona a nikoliv o člověka. Baris jej nechává uvrhnout do vazby a Kirk vykazuje členy klingonské lodi z prostoru Federace.

Kirk a Spock ještě s musí dořešit s Jonesem zamoření stanice tribbly. Spock jej upozoròuje, že za převoz nebezpečných zvířat mu hrozí 20 let v nápravné kolonii. Baris musí souhlasit s Kirkovým náhradním řešením, že všechny tribbly uklidí. Spock opět upozoròuje, že to bude trvat 19,1 let.

Na Enterprise už nejsou žádní tribblové a když se Kirk ptá, kde jsou, Scotty, Spock i McCoy přehazují na sebe odpověï jako horký brambor. Nakonec Scotty přiznává, že je transportoval do strojovny klingonské lodi, než odletěla zpět do Klingonské říše.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
31. dl
Joseph Pevney
32. dl
Marc Daniels
33. dl
Marc Daniels
34. dl
Marc Daniels
35. dl
Joseph Pevney
36. dl
Marc Daniels
37. dl
Joseph Pevney
38. dl
Marc Daniels
39. dl
Ralph Senensky
40. dl
Joseph Pevney
41. dl
Joseph Pevney
42. dl
Joseph Pevney
43. dl
Ralph Senensky
44. dl
Joseph Pevney
45. dl
Joseph Pevney
46. dl
Gene Nelson
47. dl
James Komack
48. dl
Joseph Pevney
49. dl
Marc Daniels
50. dl
Ralph Senensky
51. dl
Vincent McEveety
52. dl
Marc Daniels
53. dl
Vincent McEveety
54. dl
John Meredyth Lucas
55. dl
Ralph Senensky
56. dl
Marc Daniels

Peteno: 132 krt
vygenerovano za: 0.50661612 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)