Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona o obchodu tøíslivy, surovými a vydìlanými kožemi
Nzev zkona:
o obchodu tøíslivy, surovými a vydìlanými kožemi
st:

3/1918

slo zkona:

22/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Platná naøízení o obchodu tøíslivy, surovými a vydìlanými kožemi všech druhù, hnacími øemeny, šicími, vázacími a bicími øemínky platí i dále, pokud tímto naøízením se nemìní.

§ 2 .

Pøedmìty výše uvedené dlužno ohlásiti na formuláøích k tomu urèených týdnì Èeskoslovenské komisi pro kùže a usnì a odevzdati pøíjemci, jejž tato komise oznaèí, za podmínek, které dosud platily pro jich odevzdání, pøípadnì nabídku ministerstvu války, ústøednì pro kùže a usnì, akc. spol., ve Vídni a spoleènosti pro opatøování usní a obuvi, spol. s r. o. ve Vídni.

§ 3 .

Èeskoslovenská komise pro kùže a usnì skládá se z komise správní a komise odborné.
Komise správní skládá se z pìti èlenù jmenovaných vládou. Vykonává dozor nad veškerou agendou komise odborné, jejíž každé usnesení mùže zastaviti až do koneèného rozhodnutí vládního.
Do komise odborné povolávají se dva zástupcové kožních družstev øeznických, dva zástupcové Zemské jednoty živnostenských spoleèenstev z oboru sedláøù a rukavièkáøù, dva zástupci Zemské jednoty obchodních gremií, po jednom zástupci odborných sekcí koželuhù, jircháøù a továrníkù obuvi, továrníkù rukavic a výrobcù hnacích øemenù pøi Ústøedním svazu èeskoslovenských prùmyslníkù, Zemské jednoty obuvnických spoleèenstev, dále zástupci odborových organisací kožedìlnických. Jmenování tìchto zástupcù potvrzuje správní komise. Do komise odborné vyšle dále svého zástupce komise pro pøechodní hospodáøství pøi obchodní komoøe pražské. Odborná komise vyøizuje pod dozorem komise správní odborné záležitosti, jež týkají se naøízení o zabavených pøedmìtech.

§ 4 .

Ceny a podmínky pro odevzdání zabavených pøedmìtù mohou se zmìniti souhlasným usnesením komise správní a odborné, jež vláda schválí.

§ 5 .

Pøedmìty, jichž pro výrobu koží a kožených pøedmìtù jest tøeba, mohou býti zabaveny souhlasným usnesením komise správní a odborné, jež vláda schválí.

§ 6 .

lenové odborné komise jsou pomocnými orgány veøejné správy státní se všemi právy a povinnostmi služebního postavení veøejných orgánù, pokud se jejich pùsobnosti v komisi týèe. Jako takoví budou vzati do služebního slibu.

§ 7 .

Státní i ostatní úøady veøejné jsou povinny podporovati komisi pro kùže a usnì v jejím oboru pùsobnosti; zejména jsou úøady tyto povinny provádìti v rámci své pùsobnosti opatøení komisí pro kùže a usnì stanovené.

§ 8 .

Komise jest povinna vypracovati pro svou èinnost podrobný øád jednací, jenž po schválení vládou vyhlášen bude cestou naøizovací.

§ 9 .

Provádìní tohoto naøízení bude blíže upraveno.

§ 10 .

Naøízení toto nabývá úèinnosti dnem svého vyhlášení.

Peteno: 241 krt
vygenerovano za: 0.0025 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)