Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona Zákon, jímž se zøizuje zemský správní výbor
Nzev zkona:
Zákon, jímž se zøizuje zemský správní výbor
st:

6/1918

slo zkona:

38/1918 sb.

Typ ..:

Zákon

Uinost zkona:

1918.11.13 - Støeda

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Zemská správní komise, zøízená císaøským patentem ze dne 26. èervence 1913, èís. 36 z. z. a vyhlášením ministra vnitra ze dne 27. záøí 1918, èís. 66 z. z., se zrušuje.

§ 2 .

Pro výkon prací, jež byly pøikázány dosavadními zákony zemskému výboru království Èeského, zøizuje se zemský správní výbor.

§ 3 .

Zemský správní výbor skládá se z pøedsedy a deseti èlenù. K platnému usnášení jest tøeba pøítomnosti aspoò 6 (šesti) èlenù pøedsedajícího v to poèítajíc; pøedsedající hlasuje jen pøi volbách a pøi rovnosti hlasù. Pøedsedu a èleny zemského správního výboru jmenuje vláda, jež ustanoví jednoho z èlenù za námìstka pøedsedova.
Pøedseda i èlenové zemského správního výboru mohou býti vládou zproštìni svého úøadu.

§ 4 .

Pøedseda zemského správního výboru, jeho námìstek a èlenové zemského správního výboru požívají platù z prostøedkù zemských, jejichž výši urèí vláda.
Vláda jest zmocnìna urèiti výši tìchto platù se zpìtnou platností od 1. èervence 1920.

§ 5 .

Jinak platí pro zemský správní výbor pøedpisy zemského zøízení a instrukce pro zemský výbor usnesená snìmem království Èeského. Zmìny této instrukce, o nichž se usnese zemský správní výbor, schvaluje Národní shromáždìní.

§ 6 .

Zemští úøedníci a zøízenci budou pøevzati na úèet zemského fondu do služeb státu Èeskoslovenského za výhrady pøedpisù zákona o pøevzetí státních úøedníkù a zøízencù, který bude vydán Národním shromáždìním.

§ 7 .

Národnímu shromáždìní se vyhrazuje pøevzíti jednotlivá odvìtví zemského správního výboru do správy státní.

§ 8 .

Zákon tento nabývá úèinnosti dnem vyhlášení.

Peteno: 192 krt
vygenerovano za: 0.0293 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)