Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona Pøedpis o odvetných opatøeních za pøíèinou váleèných událostí.
Nzev zkona:
Pøedpis o odvetných opatøeních za pøíèinou váleèných událostí.
st:

5/1918

slo zkona:

33/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

Dnem vyhlášení

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

V území republiky Èeskoslovenské zrušují se veškerá naøízení bývalých vlád rakouské a uherské o odvetných opatøeních v oboru právním i hospodáøském, vydaná vládou rakouskou k provedení císaøského naøízení ze dne 16. øíjna 1914, èís. 289 ø. z., a vládou uherskou na základì zák. èl. LXIII z roku 1912 a zák. èl. L z roku 1914, jakož i veškerá t. zv. odvetná opatøení bývalých vlád rakouské a uherské i jejich úøadù uèinìná na základì tìchto nebo jinakých pøedpisù, jako zápovìdi platù, zabavení, zužitkování nebo obstavení aktiv, dozor nad podniky, nucená správa podnikù a majetkù i všeliká jiná opatøení tohoto druhu, pokud naøízení a opatøení tato smìøují proti státùm s republikou Èeskoslovenskou spojeným neb pøidruženým nebo jejich pøíslušníkùm, nehledíc na to, zda jde o osoby fysické èi hromadné, a pokud nebyla již zrušena naøízením Národního výboru Èeskoslovenského ze dne 9. listopadu 1918, è. 33 Sb. z. a n.

§ 2 .

Soudy a jiné úøady veøejné jsou povinny v knihách pozemkových a horních, rejstøících a jiných veøejných záznamech poznámky ve smyslu opatøení v § 1 dotèených tam provedené na žádost osob, jichž se týèe, ihned vymazati a osobám tìmto jmìní jejich, pokud se ve správì úøední nalézá, ihned vydati.

§ 3 .

Pokud pro jmìní tìchto osob zvláštní správcové byli ustanoveni, buïtež tohoto úøadu sproštìni. O jejich nárocích na odmìnu rozhodne v øízení nesporném soud, u nìhož správa jmìní dosud se vedla, pøípadnì soud posledního tuzemského bydlištì (pobytu) osoby, jejíž jmìní bylo spravováno.

§ 4 .

Byla-li obmezení v § 1. vytèená vyslovena proti spoleènostem a osobám právnickým, jest ku zrušení jejich zapotøebí souhlasu Národního výboru.

§ 5 .

Zvláštní policejní obmezení stanovená za pøíèinou nynìjší války pro pøíslušníky státù, jež proti Rakousko-Uhersku válèily, se zrušují.

§ 6 .

Ohlednì váleèných zajatcù vydána budou zvláštní ustanovení.

§ 7 .

Naøízení toto nabude úèinnosti dnem vyhlášení.

Peteno: 204 krt
vygenerovano za: 0.0049 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)