Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona Naøízení o hospodaøení vlnou, bavlnou, lnem, konopím, jutou a jinými rostlinnými vlákny, pøízemi a tovary z nich vyrobenými
Nzev zkona:
Naøízení o hospodaøení vlnou, bavlnou, lnem, konopím, jutou a jinými rostlinnými vlákny, pøízemi a tovary z nich vyrobenými
st:

7/1918

slo zkona:

44/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

1918.11.28 - Ètvrtek

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Hospodaøením s vlnou, bavlnou, lnem, konopím, jutou a jinými rostlinnými vlákny, pøízemi a tovary z nich vyrobenými povìøuje

§ 2 .

Èeskoslovenská komise textilní skládá se z komise správní a z odbornické komise textilní, sestávající ze ètyø odborných skupin, jež budou utvoøeny:

§/È 2.
odst. 1

pro obor vlnaøský,

§/È 2.
odst. 2

pro obor bavlnáøský,

§/È 2.
odst. 3

pro obor lnáøský,

§/È 2.
odst. 4

pro obor konopí, juty a j. rostlinných textilií.

§ 2 .

Pøedsedu komise textilní jmenuje ministr obchodu.
Komise správní skládá se ze èlenù jmenovaných ministrem obchodu a vykonává dozor nad veškerou èinností odborných skupin.
Má právo odporovati provedení usnesení každé skupiny až do rozhodnutí ministra obchodu.
Odborné skupiny skládají se ze zástupcù výrobcù surovin, polotovarù a tovarù, pøíslušných obchodníkù a dìlníkù, jež jmenuje na základì návrhù pøíslušných odborných organisací ministr obchodu.

§ 3 .

Èlenové správní komise i odborných skupin jsou pomocnými orgány veøejné správy s pøíslušnými právy a povinnostmi a jsou povinni složiti služební slib.

§ 4 .

Odborné skupiny mají právo hospodaøiti pod dozorem správní komise s pøíslušnými textilními surovinami, polotovary a tovary a èiniti potøebná opatøení pro výrobu i obchod tak, aby pøechod k volnému hospodaøení byl nejúèelnìji proveden a vztah ku posavadním ústøednám ve Vídni zlikvidován.
Veškeøí výrobci a obchodníci oborù, jež spadají v pùsobnost komise, jsou povinni dáti komisi veškeré údaje, kterých pro èinnost svou potøebuje.

§ 5 .

Komise jest povinna, vypracovati pro svou èinnost jednací øád, který podléhá schválení ministra obchodu.

§ 6 .

Ustavením Èeskoslovenské komise textilní se povìøuje komise pro pøechodné hospodáøství v Praze.

§ 7 .

Naøízení toto nabývá moci dnem vyhlášení.

Peteno: 195 krt
vygenerovano za: 0.0967 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)