Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona O pøidìlení správcù vojenských podnikatelùm a podnikùm
Nzev zkona:
O pøidìlení správcù vojenských podnikatelùm a podnikùm
st:

2/1918

slo zkona:

14/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

1918.10.31 - Ètvrtek

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
0 .

(Veøejnì vyhlášeno dne 1. listopadu 1918.)

Veškeré závody, které byly až dosud podøízeny zákonu o váleèných úkonech ze dne 26. prosince 1912, è. 236 ø. z., byly naøízením Národního výboru ze dne 29. øíjna 1918 povolány do služeb Èeskoslovenského státu.

V základì toho zùstává dosavadní vojenský dozor v tìchto závodech apøidìlují se správcové vojenští jako poradní orgány funkcionáøùm Národního výboru, kteøí budou pro jednotlivé skupiny tovární jako jich velitelé novì jmenováni.

Pravomoc dosavadních vojenských správcù pøechází na nové velitele a veškeøí podnikatelé i zamìstnanci tìchto podnikù, kteøí døíve podléhali vojenským správcùm, jsou povinni veškerých rozkazù tìchto nových velitelù uposlechnouti.

V zájmu klidného a nerušeného pøechodu z váleèného do mírového hospodáøství jsou tito zamìstnanci povinni zùstati až na další v závodech pokud možno ve svém dosavadním povolání a nesmí o své vùli stávající pracovní pomìr rušiti.

Toto naøízení má samozøejmì plnou platnost také na podniky, jichž militarisace byla naøízením Národního výboru zrušena, které však i na dále jsou povolány do služeb Èeskoslovenského státu.

Naøízení toto vstupuje ihned v úèinnost.

Dr. Frant. Soukup v. r.

Jiøí Støíbrný v. r.

Ant. Švehla v. r.

Dr. Alois Rašín v. r.

Dr. Vavro Šrobár v. r.

Peteno: 232 krt
vygenerovano za: 0.0135 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)