Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona o hospodaøení s minerálními oleji a výrobky z nich
Nzev zkona:
o hospodaøení s minerálními oleji a výrobky z nich
st:

3/1918

slo zkona:

26/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Hospodaøení s minerálními oleji a výrobky z nich (benzinem, petrolejem, plynovým olejem, strojním olejem, parafinem, asfaltem jakož i svíèkami), s benzolem a dehtovými oleji svìøuje se jménem Národního výboru v dobì pøechodné správní komisi.

§ 2 .

Správní komise je 5èlenná. Èleny jmenuje Národní výbor. Komise usnese se na svém jednacím øádì.

§ 3 .

Pùsobnost této správní komise vztahuje se na oblast státu Èeskoslovenského. Jí náleží obstarávati všechny záležitosti, jež vyøizovány byly až dosud petrolejovou ústøednou ve Vídni jakož i jednotlivými ministerstvy (c. a k. ministerstvem války, c. k. ministerstvem orby a c. k. ministerstvem obchodu ve Vídni). Jí èiní se povinná hlášení, jí náleží udíleti povolení k odbìru a vývozu. Má zajistiti potøebnou surovinu a zøíditi vývozní organisaci petrolejových rafinerií. Jí náleží též spoluprovedení likvidace petrolejové centrály a pøíslušných služebních odvìtví ústøedních úøadù ve Vídni.
Dle možnosti bude se starati, aby dotyèné podniky mìly zajištìny všechny k výrobì potøebné látky pomocné a obaly.

§ 4 .

Dosavadní pøedpisy vztahující se na pøedmìty, jimiž hospodaøí komise v úvodì jmenovaná, jakož i pøedpisy o cenách výrobkù a svíèek zùstávají v platnosti. Povolení k odbìru benzinu, benzolu, dehtových olejù, petroleje, plynového oleje, parafinu a svíèek udìlená c. k. ministerstvy až do dne 7. listopadu 1918 zùstávají v platnosti. Další povolení k odbìru udílí jenom komise v úvodì naznaèená.
Rozdìlování petroleje ke svícení a svíèek svìøuje se Zemskému uhelnému úøadu v Praze III.

§ 5 .

Kanceláø komise jest v Praze - I. - 660.

§ 6 .

Správní komise dosadí poradní sbor složený z odborníkù, výrobcù a obchodníkù jakož i ze spotøebitelù živnostenských i ostatních, vyslechnouc návrh zájmových korporací výrobních, obchodních i spotøebitelù. Poèet èlenù tohoto sboru urèí správní komise sama.

§ 7 .


Správní výlohy hradí se až na další z výtìžku 1% pøirážky ke zboží. Pøebytek odvede se Národnímu výboru.

§ 8 .

Toto naøízení nabývá ihned úèinnosti.

Peteno: 176 krt
vygenerovano za: 0.0095 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)