Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona Pøedpis, kterým se zøizuje odborná finanèní komise
Nzev zkona:
Pøedpis, kterým se zøizuje odborná finanèní komise
st:

5/1918

slo zkona:

30/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

Dnem vyhlášení

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Národní výbor zøizuje pøi úøadu pro finanèní správu odbornou finanèní komisi, jejímž úèelem jest peèovati o nerušený obìh platidel, dozírati na všechny finanèní obory Èeskoslovenského státu, vésti v patrnosti finanèní potøebu jednotlivých odvìtví státní správy a peèovati o úhradu tìchto potøeb.

§ 2 .

Národní výbor pøed vydáním jakéhokoliv opatøení, týkajícího se správy finanèní, vyžádá si dobré zdání této odborné finanèní komise, která jest povinna pøedkládati Národnímu výboru k rozhodnutí své návrhy na ustanovení výše finanèní potøeby jednotlivých odvìtví státní správy, jakož i návrhy na opatøení úhrady.

§ 3 .

Všechny státní orgány Èeskoslovenského státu, jakož i jiné orgány veøejné správy, jsou povinny podávati této komisi vysvìtlení, jež by od nich požadovala, konati pøíslušná šetøení, která by jim uložila, dbáti pokynù a opatøení, jež komise tato vydá.

§ 4 .

Komise jest oprávnìna kdykoliv žádati od penìžních ústavù pøedložení výkazù o hotových platidlech, aneb uložiti penìžním ústavùm, aby výkazy takové pravidelnì každého všedního dne komisi zasílaly. Této povinnosti podléhají penìžní ústavy zemské, ústavy zøízené na základì regulativu spoøitelního, ve formì akciových spoleèností, spoleèností s ruèením obmezeným a spoleèenstev, které provozují své obchody v území Èeskoslovenského státu bez ohledu, zda jde o závod hlavní èi o poboèný závod ústavu zahranièního. Odborná finanèní komise má právo na nesprávná udání stíhati pokutami do výše K 20.000, které mùže uložiti buï funkcionáøùm penìžních ústavù anebo penìžním ústavùm samotným, èi koneènì solidárnì obìma i v tìch pøípadech, kde jde nikoliv o zlý úmysl, nýbrž o hrubé zavinìní.

§ 5 .

Národní výbor jmenuje pøedsedu, místopøedsedu a èleny této komise, jejichž poèet urèí. Národnímu výboru jest vyhraženo i po zøízení této komise doplniti ji jmenováním dalších èlenù. Komise vydá pro své úøadování jednací øád, který podléhá schválení Národního výboru.

§ 6 .

Odborná finanèní komise jest orgánem pøechodným a funkce její pomine, jakmile zcela vybudován bude úøad pro správu finanèní, zøízený zákonem ze dne 2. listopadu 1918, èís. 2. Sb. zák.

§ 7 .

Naøízení toto nabývá úèinnosti dnem vyhlášení.

Peteno: 248 krt
vygenerovano za: 0.022 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)