Nick:
Heslo:
Registrace

nzev zkona Pøedpis o inkasu státních obligací a cenných papírù berními úøady
Nzev zkona:
Pøedpis o inkasu státních obligací a cenných papírù berními úøady
st:

5/1918

slo zkona:

31/1918 sb.

Typ ..:

Naøízení

Uinost zkona:

Dnem vyhlášení

sthni:
Text zkona

Paragraf
text
§ 1 .

Všem berním úøadùm v obvodu Èeskoslovenského státu se ukládá, aby pøijímaly k vybrání splatné státní pùjèky, losy a jiné dluhopisy rakouského, uherského nebo spoleèného eráru, jakož i splatné kupony takovýchto papírù.

§ 2 .

Ustanovení tomuto podléhají všechny splatné cenné papíry a splatné kupony, které erár království a zemí na øíšské radì zastoupených, erár koruny uherské nebo spoleèný erár monarchie jako dlužník a již pøed 1. srpnem 1914 nebo po tomto termínu vydal, nebo na se k zaplacení vzal, tedy zejména splatné kusy a kupony spoleèného státního dluhu, státního dluhu království a zemí na øíšské radì zastoupených státních rent, státních umoøitelných pùjèek, státních losù, rakouských váleèných pùjèek, státních pokladních poukázek, dílèích hypoteèních poukázek (salinek), státních železnièních obligací, akcií státních drah zmìnìných ve státní dluh, železnièních priorit státem ku placení pøevzatých, dále státního dluhu zemí koruny uherské, uherských rent, uherských váleèných pùjèek, uherských státních pokladních poukázek, uherských losù a prémiových pùjèek, obligací propinaèních a vyvazovacích, pùjèky železných Vrat, losù tisských a segedinských, uhersko-slavonských propinaèních obligací a uhersko- slavonských vyvazovacích obligací a obligací budapeštsko-pìtikostelecké železnice.

§ 3 .

Berní úøady nevyplácejí ihned v hotovosti takovéto splatné papíry a splatné jich kupony, nýbrž pøijímají je pouze k vybrání. Jsou povinny pøedložiteli vydati na nì náležité potvrzení a zjistiti jméno, bydlištì i státní pøíslušnost osoby, která je pøedkládá i majitele tìchto cenných papírù, pokud by majitel osobnì je nepøedložil. Vìdomì nesprávné udání tìchto dat má za následek, že nároky z takovýchto cenných papírù propadají ve prospìch Èeskoslovenského státu. Jakmile c. k. erár, král. uher. erár, c. a k. spoleèný erár složí obnosy na výplatu potøebné, budou na vrácení potvrzení vyplaceny. Dat takto získaných nesmí býti použito v øízení ukládacím nebo trestním, týkajícím se pøímých osobních daní.

§ 4 .

Naøízení toto nabývá úèinnosti dnem vyhlášení.

Peteno: 237 krt
vygenerovano za: 0.0064 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)