Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Haškovy povídky ze starého mocnářství
rok natočení:1952
film: Haškovy povídky ze starého mocnářství / Haškovy povídky ze starého mocnářství (1952)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
01.02.2017, 21:26:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Polévka pro chudé děti Kníže Robert se rozhodne pokračovat v rodinné tradici a udělat dobrý skutek - uvaří polévku pro chudé děti. Slavnostně oškrábe první brambor, dokončení polévky svěří policajtovi Pazourkovi. Ten si pošle pro kořalku a usne. Děti využijí Pazourkova spánku a vhodí do kotle jeho vysoké boty. Kníže po návratu z projížïky sní s chutí polévku. Když však spatří v kotli plovoucí boty, zařekne se, že již polévku nikdy vařit nebude. Schůze obecního zastupitelstva Obsah: Do posledního kola konkursu na místo obecního policajta se dostali tři kandidáti: pastýř, kostelník a kameník. Všichni tři uplácejí zastupitelstvo pivem a husami. Nakonec zvítězí kameník, který prokázal schopnost hájit právo tím, že na rozkaz vlepil starostovi jednu facku a náměstkovi dvě. Trampoty pana Tenkráta Matylda, dcera pana vrchního rady, se musí vdávat. Je však třeba nejdříve najít ženicha, nebo pan Syrovátko, s nímž Matylda strávila noc, je již ženat. Volba pana rady padla na jeho nesmělého podřízeného pana Tenkráta. Pan Tenkrát záhy pochopí situaci, ale jeho odpor je marný - je oženěn a pak povýšen. Vzpoura trestance Šejby Do věznice přijede na inspekci komise, která se má také zúčastnit mše. Trestanec Šejba však odmítne ministrovat, nebo správce mu za tento úkon nechce přidat knedlík. Po dlouhých tahanicích Šejba prosadí svou a k přilepšení si pomůže i kaplan. Mše se ale nakonec nekoná, protože členové komise, vedené zemským radou, nejsou schopni se po hostině udržet na nohou.

================================================================

Polévka pro chudé děti Prince Robert decides to continue with a family tradition and do a good deed - make soup for the poor children. He solemnly peels the first potato, and leaves the rest of the cooking to the policeman Pazourek. Pazourek sends for the brandy and falls asleep. The children take advantage of Pazourek sleeping to throw his jackboots into the pot. After returning from a ride, the prince heartily eats the soup. When he sees the boots floating inside the pot, he promises himself never to make soup again. Schůze obecního zastupitelstva Three candidates reached the last round of the job contest for the job of a local copper: the shepherd, the parish clerk and the stone-mason. All three bribe the Council members with beer and geese. Finally, the stone-mason wins, after he demonstrates his ability to uphold the law. When he is commanded to give the chairman a good slap and two to the deputy, he does so readily. Trampoty pana Tenkráta Matylda, the daughter of a high official, has to get married. But they must find her a husband first, as Mr Syrovátko, with whom Matylda spent the night, is married. The official's choice falls on his shy subordinate Mr Tenkrát. Mr Tenkrát soon realizes the situation, but his resistance is in vain - he is first married and then promoted.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kněžna Adéla

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vězeň Josef Šejba
komorník
člen zastupitelstva
porotce1
stavitel



Film je v jazycích..
Čeština (1952)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1952)
Formát obrazu
CDS 35mm (1952)

Název
Režie
Přečteno: 245 krát
vygenerovano za: 1.2698 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)