Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hledá se táta
rok natočení:1961
film: Hledá se táta / Hledá se táta (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
81 min.
přidal
geron
film přidaný
22.02.2012, 09:36:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Standa Hurych nastupuje po ukončení vojenské služby v kojeneckém ústavu jako řidič. V autobusu se setká se starším panem Houdkem, který chce adoptovat nemanželské dítě své kolegyně z jídelních vozů ČSD Květy Slavatové. Paní Houdková však chce znát jméno otce malého Honzíka. Podezřívá totiž z otcovství svého muže. Hezká sestra Magda, které Honzík přirostl k srdci, má u Slavatové toto jméno zjistit. Jede proto do Prahy se Standou, ale neuspěje.Tehdy se do celé záležitosti vloží Standa a rozjede velkou pátrací akci. Dozví se spolu s Magdou, že Slavatová chlapcova otce nezná. Zřejmě to byl voják, s nímž se mladá žena seznámila v Kašperských horách. Také Standa byl na vojně v tomto místě, obrátí se proto na své kamarády. Všem, kteří by mohli připadat v úvahu, napíše s Magdou dopis. Oba tím však způsobí celou řadu problémů. Společné hledání mladou dvojici sblíží tak, že začne uvažovat o sňatku. Jejich štěstí zpochybní jediná věta primáře ústavu. Honzík se narodil o dva měsíce dříve, a tak by otcem mohl být i Standa. Když Standa uvidí Květinu fotografii, možnost se promění v jistotu. Rozhodne se vzít si synka a vychovat ho, ale Magdě nechce přijít na oči. Ta ho však nenechá odejít.

================================================================

Standa Hurych has finished his national military service and has begun to work as a driver in an infant nursing institute. On the bus, he meets the elderly Mr Houdek, who wants to adopt the illegitimate child of Květa Slavatová, his colleague from the dining cars of the Czechoslovak Railways. Mrs Houdková, however, wants to know the name of little Honzík's father, for she suspects her own husband of the paternity. The handsome nurse Magda, who has been raising Honzík and likes him very much, is to get this name from Slavatová. She goes to visit her in Prague with Standa, but she fail to get it. At that instant, Standa interferes in the course of events and launches a Large-scale search. He finds out along with Magda that Slavatová in fact does not know the father. It was probably a soldier whom the young woman met in the Kašperk Mountains. That is where Standa, too, served his military service. He therefore turns to his friends there and, with Magda, writes a letter to all those ex-soldiers who could be the man. But this only causes a lot of problems. During their search, the young couple becomes close and they even begin to think about marriage. Their happiness, however, is shaken by a single sentence of the institute's head physician - they learn that Honzík was born prematurely, two months before the term, and thus even Standa may be the father. When Standa sees Květa in a photograph, the possibility turns into certainty. He decides to adopt the son himself and bring him up but he cannot face Magda. She, however, does not let him leave.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Vlasta, Karlova žena

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrátný v kojeneckém ústavu



Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
CDS 35mm (1961)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Distributor
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 631 krát
vygenerovano za: 0.3435 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)