Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslední bohém
rok natočení:1961
film: Poslední bohém / Poslední bohém (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
08.05.2019, 20:31:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V nemocnici probíhá vizita. Pacient Nemasta je po operaci žaludku, a má proto dietu. Naopak pacient Sehnout smí už podle lékaře všechno. Sehnout je notorický alkoholik a vysvětlí si to tak, že může i alkohol. Zdravotní sestra Janička mu přinese láhev. Sehnout tvrdí, že jeho nemoc je nevyléčitelná, a proto už nemá žádná omezení. Za chvíli se opije a brzy zkolabuje. Narychlo přivolaný doktor Kabeš je Sehnoutovým přítelem, ale ani jemu pacient nevěří, že se jeho zdravotní stav skutečně zlepšil.

================================================================

In the hospital, it is time for the ward round. A patient called Nemasta is recovering from a stomach operation and has been put on a special diet. The doctor has already allowed another patient, Sehnout, to eat and drink to his heart's content. Sehnout is a notorious alcoholic and takes this to mean that he is also allowed to drink alcohol. The nurse Janička brings him a bottle. Sehnout announces that his illness is terminal and this is why he no longer has any restrictions. He gets drunk almost immediately and soon collapses. Doctor Kabeš, who answers the emergency call, is Sehnout's friend, but even he cannot convince the patient that the state of his health has indeed improved.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pacient Josef Lebeda



Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
CDS 35mm (1961)

Název
Režie
Přečteno: 102 krát
vygenerovano za: 0.9462 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)