Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Rumburakova pomsta
seriál:Arabela
seriál Arabela - 2.díl - název: Rumburakova pomsta (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
2
Díl v serii
2
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 15:08:51
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Rumburak je povolán před královský trůn a musí vysvětlit, proč zastřelil mluvícího vlka. Na rozkaz krále musí odevzdat plášť, prsten i zvoneček. Královna rozhodne, aby za trest nahradil vlka, a černokněžník Vigo promění kouzelným prstenem svého nástupce ve vlka. Rozzlobený Rumburak uteče do perníkové chaloupky, kde ho perníková bába s pomocí čarodějnice promění zpět do lidské podoby. Rumburak se chce pomstít a řekne čarodějnici o hradu, který patřil Vigovu předchůdci Chechotovi. Dozvěděl se o něm právě od Viga a napadlo ho, že na tom hradě po starém čaroději mohlo něco zůstat. Požádá o pomoc čarodějnici, které slíbí funkci dvorní čarodějky.
Vigo vyučuje obě princezny gramatiku a Arabela vysvětlí Xénii, jak o dvořícího se Rumburaka nestojí, protože si s ním nemá o čem povídat, mluví totiž pořád jen o své důležitosti. V tu chvíli jim ale nad hlavami prolétne na koštěti čarodějnice se smějícím se Rumburakem. Čarodějnice s Rumburakem už jsou skoro na hranicích mezi královstvím pohádek pro děti a říší pohádek pro dospělé, když si čarodějnice všimne zříceniny a oba přistanou. Na hradě zůstali po Chechotovi tři sloužící - ïábel Blekota, malý Mekota a Pekota, který má „sundavací“ hlavu, sestavu zvláštních jmen doplòují dva psi - Fekota a Jekota. Rumburak je udiven, jak mohli ztratit pána, když pohádkové bytosti neumírají, ale Blekota mu vysvětlí, že byl Chechota po 1000 letech života unaven, a tak se proměnil v lesní vůni. Rumburak se prohlásí za jejich nového pána.
V tajné komnatě najde Rumburak cestovní plášť, létající kufr, dva kouzelné prsteny, kouzelný měšec pořád plný peněz a křišťálovou kouli, ve které může vidět, co dělá osoba, na níž pomyslí.
Rumburak s čarodějnicí pak v podobě krkavců vletí do komnaty královny. Oba se promění do své lidské podoby a Rumburak předvede královně svůj hněv. Čarodějnici změní s pomocí prstenu v královnu a pravou královnu promění v bílou hrdličku, navíc jí sebere možnost mluvit lidskou řečí. Rumburak s Blekotou se s pomocí cestovního pláště přenesou do říše lidí. Ubytují se v drahém hotelu, kde Rumburak vystupuje pod falešným jménem Císař. Po počátečních nesnázích oba zjistí, jak to v říši lidí chodí. Čaroděj prstenem vyčaruje na tehdejší dobu luxusní auto a Blekota absolvuje rychlokurs řízení od jednoho řidiče z povolání.
Oba zajedou autem do továrny Teveka, která dodává kamery a další zařízení televizi, Rumburak se u vchodu mine s Petrem Majerem, který si tam byl vyjednat budoucí zaměstnání až dokončí školu. Rumburak si prohlédne továrnu a odnese si odtamtud prospekty. Oba se podívají i do budovy televize, kde Rumburak zjišťuje, jak vlastně funguje vysílání, a setká se tam s panem Majerem, který ho pozná. Rumburak ale tvrdí, že se jmenuje Císař a nikdy se prý neviděli.
Rumburak vyčaruje po návratu na svůj hrad z prospektů televizní studio a vezme na sebe podobu pana Majera. Panu králi pošle jednu televizi se vzkazem, aby se choval podle toho, jak vypráví pohádky pan Majer.
Rumburak je po návštěvě na zámku v podobě krkavce se svou pomstou spokojen a plánuje změnit další pohádky a těší se, až zoufalý král nabídne půl království a ruku princezny Arabely za záchranu své říše.
Večer vypráví pan Majer v televizi pohádku o Červené Karkulce, ale najednou obrazovka na chvíli zezelená a pohádka pokračuje, ovšem to už je na obrazovce Rumburak v podobě pana Majera. Svým vyprávěním pohádku úplně otočí, vlk v ní už nefiguruje a tím, kdo má sníst babičku a myslivce, je podle jeho verze Červená Karkulka. V pohádkové říši jsou všichni zděšeni, ve studiu do pana Majera hučí režisér Novák i asistent Gross, jak mohl vyprávět takové nesmysly do televize. U Majerů se také diví a doporučí hlavě rodiny, ať se nechá prohlédnout u psychiatra.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==


Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1432 krát
vygenerovano za: 0.6414 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)