Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Arabela na útěku
seriál:Arabela
seriál Arabela - 5.díl - název: Arabela na útěku (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
5
Díl v serii
5
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 16:29:50
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Na tiskové konferenci oznámí televizní pracovníci, že pohádky už nebudou vysílat. Nedokážou ale novinářům vysvětlit přítomnost pana Majera na obrazovce, ačkoliv u nich ve studiu vůbec nebyl. V novinách druhý den vyjde článek s titulkem "Žijeme v pohádce???" a na fakultě o něm vedou studenti debatu. Jediný Petr s článkem souhlasí, ostatní jako budoucí technici jsou proti. Debata pokračuje i během přednášky docenta Hracha, který po Petrovi žádá hmatatelné důkazy. Psychiatr Jiří přijde na návštěvu k Majerům a na vlastní oči uvidí pana Majera v podobě jezevčíka. Na jeho žádost mu hned dá nějaké prášky na spaní a sám si vezme hrst uklidòujících pilulek. Spícího jezevčíka odnese na psychiatrii, kde se snaží primáře Hromádku, otce Honzíkova spolužáka, přesvědčit, že je to pan Majer. Jeho kolegové ho však považují za blázna a hospitalizují ho. Spolužák předá Petrovi plakát Arabely v životní velikosti, jak ji vyfotil před studentskou menzou. Xenie oznámí Arabele, že je rozhodnuto o její svatbě s Vilibaldem. Arabelu zajímá, jestli si ho bere z lásky, a svěří se jí, jaké má při zamilovanosti pocity. Xenii jde ale pouze o společenské postavení. Chce vládnout pohádkové říši a změnit ji tak, aby vypadala jako říše lidí. Na královu výzvu se nikdo nepřihlásil, náhle se však v královském paláci objevil Rumburak. Král Hyacint ho chce nechat zavřít, ale Rumburak zmizí a objeví se o kus dál. Rumburak slíbí, že nastolí v pohádkové říši pořádek, má však dvě podmínky. Arabela se musí stát jeho ženou a po jeho boku usednout na královský trůn. Král požádá Arabelu, aby si vzala Rumburaka, ta ale odmítne. Nepomohou ani královniny chvalozpěvy na Rumburaka, během kterých ji král okřikne. Rumburak slíbí králi i Arabele strašlivý trest a zmizí.
Čarodějnice uvaří lektvar a během zaklínání do něj ponoří jehlici. Na oběd přijde jako královna pozdě. Arabela má veselou náladu, jelikož odmítla Rumburaka, ale král si dělá starosti z Rumburakovy pomsty. Královna v nestřeženém okamžiku bodne Arabelu jehlicí a princezna se změní v bílé pírko. Královna ho vezme a vyhodí z okna, v letu je zachytí krkavec. Pták přistane na hradě a změní se v Rumburaka. Prstenem pak čaroděj vrátí Arabele její lidskou podobu. Pomocí průmyslové televize si zavolá Blekotu a nechá si udělat k obědu bílého hada. Kdo ho prý sní, porozumí řeči zvířat. Arabelu zajímá, proč byla unesena. Rumburak princezně sdělí, že ji bude věznit tak dlouho, dokud se nestane jeho ženou.
Královská stráž prohledala palác i jeho okolí, ale po princezně jako by se slehla zem. Vigo králi navrhne, že se podívá do křišťálové koule. Královna ho však předběhne a kouli vyhodí z okna, ta se po dopadu na zem rozbije.
Rumburak provede Arabelu po svém hradě a představí jí zbytek služebnictva. V kuchyni Arabela tajně sní kousek bílého hada. Čaroděj řekne Arabele o tajné komnatě, ale tam se prý nikdy nedostane, a zavře ji do vedlejší místnosti a Pekotovi přikáže, aby princeznu hlídal. Arabela vyslechne rozhovor ptačí rodiny o perlovém náhrdelníku, který leží na dně Černého jezera daleko odtud. Rumburakovi, který právě dojedl bílého hada, řekne, že si ho vezme, když jí náhrdelník přinese. Čaroděj uslyší, co si o něm říkají psi Fekota s Jekotou, a nechá je utratit.
Rumburak se promění v krkavce a odletí k Černému jezeru. Arabela sebere Pekotovi hlavu a v tajné komnatě, kde je Rumburakovo studio, najde prsten, cestovní plášť a létající kufr. V křišťálové kouli se podívá, co dělá Petr. Ten zrovna lepí na stěnu plakát s Arabelou a políbí ho. Arabela zapne plášť a s kufrem i prstenem na ruce se ocitne u Majerů v garáži. Pomocí prstenu se převlékne a vystoupí z plakátu v Petrově pokoji. Petr a Arabela se spolu obejmou, ale přeruší je zřízenec z psychiatrické léčebny, který přišel vrátit jezevčíka. Papíry mají Majerovi ovšem jen na jednoho psa a on jim ho nechce vydat. Arabela však promění pana Majera zpět v člověka a všichni se radují.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==


Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1651 krát
vygenerovano za: 0.0325 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)