Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Rumburakova velká šance
seriál:Arabela
seriál Arabela - 10.díl - název: Rumburakova velká šance (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
10
Díl v serii
10
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 17:17:02
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Děti s Petrem uvidí Tarzana, který se houpe na liáně, a po chvíli jim stojí v cestě Fantomas, nejmocnější vládce říše pohádek pro dospělé. Řekne jim kudy se dostanou na Rumburakův hrad, náhle si všimne hrdličky, která se přidala k Petrovi a dětem cestou, a chce ji zastřelit. Petr ji ale písknutím vyplaší a Fantomas holou rukou ustřelí větev.
Na Rumburakově hradu vládne s rákoskou paní Müllerová a Pekota, Mekota i její manžel Blekota pěkně všechno umývají a utírají, aby bylo všude čisto. Někdo buší na vrata a k jejímu překvapení to je Petr s Honzíkem a Mařenkou. Ihned oba posadí k pianu a nutí je hrát, Petra zapojí do úklidu. Petr objeví tajnou komoru, odkud Rumburak vysílal. Objeví křišťálovou kouli a hned se do ní podívá, co dělá Arabela. Ta spolu s jeho matkou truchlí nad zmizením Petra a přidá se k nim i Pajda.
Pan Majer, černokněžník Vigo i král Hyacint jezdí v továrně s ještěrkami. Král se ale nedokáže vyhnout vysoké hromadě plechovek a zboří ji. Vzápětí nezabrzdí a vjede do barelů.
Fousek v Majerově smokingu se pokouší seznámit s nějakou slečnou a narazí na Rumburaka v ženských šatech. Pokouší se ho svést, ale čaroděj ho pozná, pustí se do něj a chce prsteny. Zloděj ale začne křičet, že lidem okolo prozradí, kdo je ta žena doopravdy. Rumburak ho pustí a uteče.
Arabela jde pro ryby, ale na molu ji stáhne vodník za nohu do Vltavy. Arabela uvidí na dně ve vodníkově doupěti létající kufr a dozví se od něj, co udělala s pohádkami Xenie a že jí pomáhal Petr Majer.
V pohádkové říši jedí Xenie, Vilibald a královna jen konzervy, protože i kuchař je proměněný v auto. Princezna odmítá kohokoliv z poddaných proměnit zpět, ale napadne jí udělat si výlet do restaurace v lidském světě. Všichni přiletí do Parkhotelu a objednají si ta nejdražší jídla. Xenii padne do oka muž v kovbojském obleku a řekne Vilibaldovi, ať se jde převléknout do podobného kostýmu. Hodí mu prsten, ale princ ho nechytí. Prsten se zakutálí k zloději Fouskovi, který sedí u vedlejšího stolu. Ten ho obratně sebere, rychle zaplatí útratu a odejde. Do Parkhotelu dorazí i Rumburak a chce klíč od pokoje 111. Před panem Hermannem se vydává za svou manželku. Čaroděj jde kolem restaurace a všimne si královny, která spolu s Xenií a Vilibaldem hledá na podlaze ztracený prsten. Po číšníkovi vzkáže královně, že nějaká dáma na ní čeká u šatny. Tam uslyší, jak pan Hermann řekne šatnářce, jestli by nesehnala někoho na úklid k Majerům.
Rumburak se ukáže královně a požádá jí o plášť. Ta ho vyzvedne ze šatny a čaroděj se přenese na svůj hrad. Tam ho však překvapí paní Müllerová-Blekotová s rákoskou, a tak se raději vrátí hned zpět. Chce získat prsten, myslí si, že Fousek je nenašel, a pošle proto k Majerům na výpomoc ježibabu, která na sebe vzala jinou podobu.
Xenie nemá čím zaplatit a jde do šatny pro plášť, aby zmizela. Ten už tam ale není, protože ho má Rumburak. Xenie svede dluh na Vilibalda, který se raději nechá zavřít do vězení. Ježibaba se uvede u Majerů jako pomocnice. Na hradě mezitím manželka Blekotovi podstrojuje, protože si myslí, že převlečený Rumburak je jeho další nápadnice.
Vodník dá Arabele na cestu domů plnou tašku ryb. Princezna u vody potká Fouska, kterému se hned zalíbí, a ona si zase všimne, že má na prstě kouzelný prsten. On se jí pochlubí, že už měl takové dva. Arabela ho chce získat a dají si schůzku o den později ve stejný čas a na stejném místě.
Černokněžník Vigo i král Hyacint se vrátí z továrny k Majerům a potkají tam čarodějnici. Panu Vigovi je povědomá, ale nemůže si vzpomenout odkud. Arabela se večer všem svěří se svými zážitky a slíbí, že zítra přinese prsten. Čarodějnice to vyslechne za dveřmi a pak uletí za Rumburakem do hotelu, aby mu vše řekla.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==

Vedlejší postavy dílu

== osoby ==
== postava ==

Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1395 krát
vygenerovano za: 0.0987 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)