Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Pohádky jdou do sběru
seriál:Arabela
seriál Arabela - 7.díl - název: Pohádky jdou do sběru (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
7
Díl v serii
7
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 17:04:04
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Svatbu Xenie a Vilibalda naruší hradní stráž, která přivede Petra. Jediná Xenie ho pozná a využije příležitosti, že se její královský otec ještě nevrátil. Cestovní plášť nechá schovat a Petrovi poručí, aby říši pohádek změnil tak, aby se co nejvíc podobal světu lidí. Petrovi se do toho nechce, ale princezna mu slíbí, že když úkol splní, propustí ho. Petr začne pomocí prstenu měnit pohádkovou říši. Místo hradu se před poddanými, kteří vše sledují, tyčí vysoká skleněná budova. Rusalky tančí na sídlišti, Xenie s Vilibaldem a královnou se přijedou v černé limuzíně podívat do paneláku, jak se pohádkovým bytostem ve změněném světě žije.
Přadleny si stěžují na nejezdící výtah, který Petr opraví otočením prstenu. Pecivál leží na sporáku a hlavou se bouchne o digestoř. Xenie odhalí při inspekci hrneček vařící kaši a přikáže jim vyhodit ho, když mají plynový sporák. Petr vyčaruje kontejner na odpadky a Xenie všem pohádkovým bytostem rozkáže všechny kouzelné předměty vyhodit. Vyhlásí zrušení čar a kouzel, protože je to nemoderní. Práci Popelky zastane vysavač, sedmimílové boty nahradí rychlíky. Xenie pošle jezinky prodávat do samoobsluhy, Jeníček s Mařenkou budou dělat na poště a loupežníkům určí práci v autoservisu. Trpaslíci zkouší záchod a jeden z nich sám sebe spláchne. Dalšímu to připadá jako vodní tobogan a chce ho následovat. Přijde ale jejich šéf a nařídí zahodit krumpáče a lopaty, protože nafasují sbíječky. Vodníkovi se nelíbí voda znečištěná odpadky a uteče. Na břehu nechá potápěčský oblek s ploutvemi, který si odmítne obléci.
Arabela v garáži u Majerů zjistí, že kufr s pláštěm i prstenem je pryč. Primář Hromádka se při vizitě setká s panem Majerem, jeho kolega Jiří už netrvá na tom, že je pan Majer jezevčíkem. Pan Majer primáře požádá, aby mohl zatelefonovat domů a uvědomit rodinu, kde je. Ve vězeòské nemocnici se Blekota snaží Rumburakovi sundat z ruky sádru. Když se mu to podaří, čaroděj zjistí, že mu prsten chybí. Televize podala žalobu na Rumburaka, který musí za mřížemi zůstat, zatímco Blekota je propuštěn. Čaroděj ho zaúkoluje, aby v pohádkové říši s pomocí falešné královny ukradl prsten panu Vigovi a taky aby na jeho hrad unesl Arabelu. Během vyučování na základní škole pomůže Honzík spolužákovi při zkoušení vyčarováním živého šimpanze.
Arabela se ke svému překvapení setká v psychiatrické léčebně se svým otcem a panem Vigem. Jejich setkání přeruší zřízenec, který se s nimi chystá na vodoléčbu. Princezna ve skladu s uloženými osobními věcmi pacientů vyzvedne Vigův prsten. Pan Majer, král a pan Vigo jdou zrovna na vodoléčbu, když je princezna promění v jablka. Zřízenec jí je ale sebere a běží s nimi za primářem. Ten ale jeho historce, že to jsou pacienti, neuvěří a nechá ho zavřít. Princezně potom jablka osobně vrátí. Honzík s Mařenkou se u Majerů setkají s černokněžníkem Vigem a králem Hyacintem. Pan Vigo pošle Arabelu do hotelu pro cestovní plášť, který jí těsně před nosem sebere Blekota. Paní Müllerová vyučuje děti na piano, ale Honzík ho prstenem promění postupně v krávu, zebru a dromedára. Vyděšená paní Müllerová uteče od Majerů. Před jejich domem přes ni přehodí plášť Blekota, který si ji spletl s Arabelou, a oba zmizí.
V pohádkové říši zatím Petr splnil všechna přání Xenie, vrátí jí prsten a chce po ní plášť, aby se mohl vrátit za Arabelou. Princezna se mu ale vysměje a pustit ho nechce, protože je jediným odborníkem na zmodernizovaný provoz v pohádkové říši.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==

Vedlejší postavy dílu

== osoby ==
== postava ==

Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1463 krát
vygenerovano za: 0.0956 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)