Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Civilizace si žádá své
seriál:Arabela
seriál Arabela - 9.díl - název: Civilizace si žádá své (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
9
Díl v serii
9
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 17:10:46
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Honzík s Mařenkou se objeví u perníkové chaloupky, ze které vyleze ježibaba. Uhodne k jejich údivu, jak se jmenují. Vezme je dovnitř, schová cestovní plášť do truhly a děti zavře, aby si je vykrmila. Po nějaké době se u chaloupky objeví i Petr, který Xenii utekl. Ježibaba se od trpaslíků dozvěděla, že jí chce Xenie chaloupku proměnit v "zasklenej nesmysl" a v peci má prý topit zemním plynem, což se jí nelíbí. Petr jí vysvětlí, že Xenii pomáhal nedobrovolně, a požádá ji o radu, kudy se dostat z pohádkové říše. Ježibaba ho pošle do říše pohádek pro dospělé k doktoru Frankensteinovi.
Pohádkové bytosti pracují v továrně na odpadky a Xenie přijde na inspekci. Je nespokojená a Dlouhého propustí z práce. Hloupý Honza s kolegou aranžují odpadky v lese. Pohádkové postavy mají Xenie dost a loupežník vymyslí, aby Dlouhý princezně ve spánku prsten sebral.
Xenie před spaním vynadá Vilibaldovi a sebere mu deku. Princovi je zima a nemůže usnout. Bystrozraký si sundá pásku z očí a podívá se do ložnice Xenie. Dlouhému sdělí, že princezna spí a prsten má na stolku u postele. Dlouhému se do krádeže moc nechce, ale ostatní kolegové ho přemluví a on začne natahovat svou ruku po budově až do ložnice Xenie. Vilibald si ruky všimne a přirazí okno ve chvíli, kdy už má Dlouhý prsten na dosah. Probuzená Xenie zavolá stráž, která začne za ruku Dlouhého vytahovat nahoru.
Ježibaba se rozhodne děti sníst dříve než zhubnou, protože perník jim nechutná. Nemůže ale najít lopatu. Xenie nařídí potrestat Dlouhého useknutím pravé ruky na pětkrát. Kat ale odmítne rozsudek vykonat. Poddaní chtějí Xenii vyhnat, ta je ale promění v auta. Myslí si, že je zkrotila, ale auta začnou troubit. Z ježibaby v perníkové chaloupce se stala stará pragovka. Honzík usedne za volant a s Mařenkou vyrazí na cestu.
Pan Majer najde na umyvadle kouzelný prsten a král ho dá Arabele na ochranu před Rumburakem. Majerovi jdou do školy na třídní schůzku a Arabela je doprovází. Paní Majerová s sebou vezme deštníky. Pan Majer se ve škole potká s primářem Hromádkou a vrátí mu deštník. Primář odmítá uvěřit, že jeho syn proměnil učitele v Mickey Mouse a ředitele v housenku, ze které se po zakuklení vyklubal motýl. Arabela zruší prstenem všechna kouzla dětí, takže učitel i ředitel jsou opět lidmi, stejně jako Rumburak a Fousek. Fousek ukradne v parku ženě kabelku a s Rumburakem se vydají vyloupit Majerovy. Čaroděj má zájem jen o plášť a prsteny. Čeká na ulici u plotu až mu je Fousek přinese. Zloděj vnikne do bytu, panu Vigovi sebere prsten z nočního stolku a Arabele přímo z prstu. Nakrade plné dva kufry a k tomu dva koberce. Uteče ale jinou cestou, než kudy přišel. S lupem skončí u překupníka, který od něj vezme všechno kromě smokingu pana Majera a jeho nalepovacích knírů. Fousek si hned jeden knír nalepí, aby nebyl jako známý recidivista hned k poznání. Překupník zničí dva kouzelné prsteny, když vyjme modré kameny a zlato roztaví.
Rumburak se mezitím k ránu probudil. V kabelce, kterou Fousek ukradl, najde paruku a hned si ji nasadí na hlavu. Na prádelní šnůře najde šaty paní Majerové a oblékne si je, aby se zbavil vězeòského oblečení.
Majerovi se vzpamatovávají z noční návštěvy. Přišli o peníze i o téměř všechno oblečení. Pan Majer svede vinu na Pajdu. Když Arabela jeho štěkot přeloží, dozví se pan Majer, že to byl on, kdo ho v noci okřiknul, aby neštěkal.
Rumburak v převleku nemá boty a popeláři mu přenechají bílé lodičky, které někdo vyhodil. U Majerů zazvoní zvonek a všichni se bojí, že je za dveřmi Rumburak. V náhlém zmatku si paní Majerová zlomí ruku, ale přišla jen paní Hermannová, aby zjistila, jestli už se děti nenašly.
Honzík řídí auto a cestou potkají Petra. Všichni jsou překvapeni, že se setkali v pohádkové říši. Petr si domyslí, jak se do ní děti dostaly, a všichni se vrátí pro plášť do chaloupky. Na plášti si ale pochutnaly myši a tak musí pokračovat původní cestou.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==


Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1374 krát
vygenerovano za: 0.0565 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)