Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Příliš mnoho generálů
seriál:Arabela
seriál Arabela - 11.díl - název: Příliš mnoho generálů (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
11
Díl v serii
11
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 17:19:30
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Petr vysílá z Rumburakova televizního studia do říše lidí a přes křišťálovou kouli vidí i slyší Arabelu. Vysvětlí jí, jak to bylo s proměnou pohádkové říše, a ona mu uvěří, že to nebyla jeho vina. Děti vysílají domů také a když je objeví v komnatě paní Müllerová, hned se ukáže na obrazovce a pochlubí se s manželem přes obrazovku přítelkyním v říši lidí.
Mezitím si král stěžuje v závodní jídelně na chudý oběd a doslova prohlásí, že továrnu, kde takhle vaří, by nechal vyhodit do povětří. Po polední pauze pan Vigo, pan Majer a král Hyacint mají přenášet těžké nosníky. Ti ale zabloudí a rozbijí dvě obrovské skleněné nádrže s chemikáliemi. Dojde k chemické reakci a všichni opouštějí továrnu, aby se zachránili před jedovatým plynem a ohněm. Požárníci evakuují továrnu a dojde k výbuchu, který továrnu zničí. Vedoucí v továrně přijede s policisty a nechá krále Hyacinta, pana Majera i pana Viga zavřít do vězení. Arabela je se zlodějem Fouskem na lodičce, ale ten jí prstýnek nechce dát. Princezna si přivolá na pomoc vodníka, který Fouska stáhne do vody a Arabele předá prstýnek. Fouska vyloví plavčík, hned na břehu ho pozná policista a zatkne jej.
Arabela se vrací k Majerům s kouzelným prstenem a narazí na doktorku Knoblochovou, která chce převézt na výstavu sochu od mistra Pimpery, která stojí na zahradě. Čarodějnice paní Majerové sdělí, že pan Majer je s ostatními ve vězení a Arabela je jde osvobodit. Ve vězení čekají návštěvu generálů, Arabela se prstenem v jednoho z nich promění a nechá se zavést do cely k panu Majerovi, panu Vigovi i svému královskému otci. Všechny promění v generály, dozví se i o Vilibaldovi a jeho také promění v generála. Všichni nasednou do taxíku a odjedou. Během cesty domů si ale v převlecích za generály vyprávějí o tom, co se stalo, a řidič je z jejich řečí o pohádkových bytostech tak vystrašený, že v půlce křižovatky zastaví a uteče.
Xenie mezitím dělá servírku a když podruhé přinese režiséru Novákovi jinou polévku, než kterou si objednal, ten si stěžuje. Ona mu ji vylije na hlavu a za to je přeřazena do kuchyně na mytí hrnců, kde si z ní nové kolegyně dělají legraci. Xenie drhne hrnec, když ji navštíví Arabela a Vilibald jako generálové.
U Majerů se Vilibald s Xenií pohádají a král je promění v kuličky, které si pak schová. Arabela převleče prstenem krále i pana Viga do obleků a vyčaruje bohatou večeři, když se u ní objeví falešná královna a chce nutně pujčit prsten. Arabela jí ho půjčí a královna se smíchem odejde. Čarodějnice přiletí do hotelu jako krkavec předat prsten Rumburakovi.
Taxikář se na stanovišti svěřuje kolegům se svým zážitkem, když přijdou dva generálové - Rumburak a čarodějnice. Oba naloží a Rumburak se s paní kolegyní během cesty k Majerům dohadují, jak tam vniknou. Rumburak na sebe vezme na chvíli podobu pohádkového strašidla, taxikář je k smrti vyděšen, ale čarodějnice mu řekně, že tohohle už se dnes nikdo nelekne, a čaroděj se promění zpět. Taxikář jejich další řeči opět nevydrží, zastaví a znovu uteče.
U Majerů se všichni najedli a bojí se, kdy přijde Rumburak. Někdo zvoní, za dveřmi je asistent Gross, aby panu Majerovi předal pohádky, které má číst v televizi. Oba odejdou do vedlejšího pokoje. Rumburak s čarodějnicí ve svých převlecích sedí na stromě, promění se v mouchy a míří k otevřenému oknu v obývacím pokoji, kde král Hyacint předčítá všem pohádky.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==

Vedlejší postavy dílu

== osoby ==
== postava ==

Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1139 krát
vygenerovano za: 0.0744 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)