Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Jezevčík Karel Majer
seriál:Arabela
seriál Arabela - 4.díl - název: Jezevčík Karel Majer (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
4
Díl v serii
4
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 15:42:58
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Majerovi mají dva stejné jezevčíky. Jedním je Pajda a druhým, mluvícím lidskou řečí, je pan Majer. I Honzík má problémy rozeznat, který je jeho otec. Petr navrhne, že pokud by se jich někdo ptal na pana Majera, všichni budou říkat, že je těžce nemocen. Honzík to ale už cestou do školy prozradí Mařence, ta mu však nevěří. Pan Majer si na svou psí podobu poměrně rychle zvykne, ale paní Majerová je zdrcena. Petr ji utěšuje a když spolu rozebírají, kdo proměnil hlavu rodiny v psa, Petr se snaží matku přesvědčit, že to neudělali Vigo a princezny. Paní Majerová ale snadno odhalí, proč se jich zastává. Je to kvůli Arabele, což ale Petr popře.
U Majerů zvoní telefon, volá asistent Gross z televize a chce mluvit s panem Majerem. Petr mu sdělí, že otec má psychickou poruchu a nikoho nepoznává. Režisér Novák si oddechne, jelikož panu Majerovi nebude muset vysvětlovat hromadu dopisů, kde si na jeho vyprávění pohádek, kterým kazí děti, stěžují rodiče. Petr navštíví psychiatra Jiřího a hledá u něj pomoc. Svěří se mu se zážitkem s mouchou a taky o proměně jeho otce v jezevčíka. Jirka ho má za blázna a chce ho hospitalizovat.
Princezny vyprávějí po svém návratu královským rodičům o říši lidí. Arabelu zaujalo jen něco, nebo spíš někdo, zato Xenie vypráví s nadšením úplně o všem a žádá po otci, aby auta a činžáky zavedl i v pohádkové říši. Král Hyacint nesouhlasí, navíc ho čeká jednání s princem Vilibaldem, který je, jak o sobě prohlašuje, čestný muž a šlechtic. Hyacint na Vilibalda naléhá, aby Šípkovou Růženku i ostatní uspané osoby v království okradl o šperky, a nakonec ho za pomoci královny přesvědčí. Jejich rozhovor tajně vyslechne i Xenie. Král pak královně vyčte, že se chová jako trhovkyně.
Arabela se svěří panu Vigovi, ukáže mu fotku Petra a žádá po něm, aby obrázek oživil. To ale nedokáže a vysvětlí jí, že láska je největší zázrak, a dá jí tyčinku, po jejímž dotyku se Petrův kamenný výraz na fotce změní v úsměv. Král navštíví Arabelu v její komnatě a je překvapen, když ji uvidí v náručí s hrdličkou. Svěří se otci, že k jeho oknu létá denně, přestože jí nic nedává. Král si však všimne fotky Petra a roztrhne ji napůl. Řekne jí, že je na to příliš mladá, a také ji varuje před tím, aby se zapletla s někým z lidské říše.
Během přestávky se ve škole pere Honzík se spolužáky Kozelkou a Hromádkou, protože uráželi jeho otce. Třídní učitel Adam pak Honzíka odvede do ředitelny, kde se Honzík podřekne, že jeho otec je pes. Ředitel zavolá k Majerům domů, jestli je to pravda, ale paní Majerová to popře a řekne, že jde o psychickou poruchu. Princ Vilibald plní králův příkaz a okrádá spící hosty, mezi které se postaví i Xenie. Ta pak Vilibalda přesvědčí, aby si ji vzal. Král se svými protesty proti sòatku neuspěje.
Večer vypráví na televizní obrazovce paní Homolková, náhradnice za pana Majera, pohádku O Sněhurce. Obraz na chvíli opět zezelenal a na obrazovce se místo paní Homolkové objevil Rumburak v podobě pana Majera. Podle jeho verze vzal trpaslík Rejpal svazek dynamitových patron a vyhodil celé království pohádek do povětří. Král Hyacint je zděšený, pan Vigo i Arabela se diví, co dělá pan Majer na obrazovce, když je jezevčík, jen královna se usmívá. Král vyhlásí, že dá půl království a ruku princezny Arabely tomu, kdo zachrání pohádkovou říši. Čarodějnice pak přiletí tuto novinu sdělit Rumburakovi.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==


Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 2109 krát
vygenerovano za: 0.097 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)