Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Jeníček a Mařenka
seriál:Arabela
seriál Arabela - 8.díl - název: Jeníček a Mařenka (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
8
Díl v serii
8
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 17:06:08
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Létající kufr s pláštěm a prstenem nemůže najít ani pan Majer a chce ohlásit krádež na policii. Majerovi i Arabela jsou smutní, protože mají strach o Petra. Princezna navíc ví, jaké nástrahy tam na něj mohou číhat, například patnáctihlavý drak.
Paní Müllerová je na Rumburakově hradu a únos si vysvětluje tak, že s ní má Blekota vážné úmysly. Ten jí marně vysvětluje, že ji unesl omylem. Ona si ho ale chce vzít, sebere mu plášť a vhodí ho do ohně. Prohlásí se za paní Blekotovou a Rumburakovým sluhům s holí v ruce přikáže hrad pořádně uklidit.
Při hodině přírodovědy si Honzík vyčaruje míč, aby se pochlubil spolužákovi. Prsten pak půjčí Mařence, která si ho chce také vyzkoušet. Zároveò jí řekne, že všechny kouzelné věci bude muset Arabele vrátit, protože rodiče mají strach o Petra.
Mařenka prstenem vyčaruje učiteli schopnost umět věrohodně napodobit zvuky zvířat. Ohromený učitel začne postupně napodobovat čuníka, slepici i kohouta. Školnímu inspektorovi a řediteli předvede paviána a je od obou pochválen. Hromádka si všimne, že to udělala Mařenka prstýnkem a o přestávce jí ho spolu s Kozelkou seberou. Na konci přestávky chtějí spolužáci, aby Hromádka prstýnek Mařence vrátil a Kozelka mu poradí, ať je promění v drůbež. Učitel přijde do třídy a vyděšený utíká za ředitelem. Ten se jde spolu s inspektorem přesvědčit, ale ve třídě jsou zpět normální žáci. Totéž se opakuje, akorát jsou z žáků místo drůbeže trpaslíci a ředitel i inspektoři jsou na učitele rozzlobeni. Učitel Adam vyšetří, co se stalo a chce jim prsten vzít, Hromádka ho ale promění v Mickey Mouse. Když po nich žádá prsten ředitel, je proměněn v obrovskou housenku. Kozelka s Hromádkou utečou na WC, kde se promění v tygra a lva a žádají po spolužácích volný odchod ze školy.
Rumburak má v nemocnici nového spoluvězně, zloděje Fouska. Čaroděj je oholen, aby byl zanesen do rejstříku. Oba vězni se rozhodnou utéct a s pomocí natrhaných kusů prostěradel přelezou vysokou zeï. Pronásledují je dozorci, ale Hromádka zloděje promění v deštníky. Pak uvidí za plotem Honzíkův míč a natáhne po něm ruce. Honzík s Mařenkou mu ale s pomocí lana prsten seberou a deštníky přinesou k Majerům. Pan Majer se z rozhlasu dozví o útěku Rumburaka a všichni jsou vyděšeni.
Honzík a Mařenka se proletí v kufru, ale všimne si jich pan Hermann, který to oznámí panu Majerovi. Honzík řídí rozevřený kufr a Mařenka sedí za ním zahalená do cestovního pláště. Náhle děti zahlédnou vrtulník, který pilotuje pan Majer, a schovají se před helikoptérou ve vlaku. V kupé spí nějaký muž. Ve stanici nastoupí do vlaku pan Majer s Arabelou, každý jde z jiného konce a blíží se do středu, kde jsou děti. Mařenka si všimne průvodčího a Honzíka napadne schovat se pod plášť. Protože se ale plášť otevírá, Honzík zapne knoflík a děti zmizí. V kupé zůstane jen prázdný kufr, který cestující vyhodí za jízdy do vody a málem s ním trefí do hlavy vodníka. Ten si s potěšením uvědomí, že je v říši lidí.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==

Vedlejší postavy dílu

== osoby ==
== postava ==

Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1479 krát
vygenerovano za: 0.0583 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)