Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Název dílu Petr a princezna
seriál:Arabela
seriál Arabela - 3.díl - název: Petr a princezna (verze souboru:3.7.21)

Základní info o díle
Řada:
Číslo epizody:
3
Díl v serii
3
Datum premiéry:
hodnocení dílu
%
Délka dílu:
27: min.
přidáno dne:
13.04.2008, 15:36:12
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:25
Zdroj a autorská práva:
ČT
© Česká televize 1956-2029
Seznam žánrů
Dětský
Dobrodružný
Fantasie
Komedie
Pohádka
Obsah:

Na královském hradě sledovali pohádku i myslivec s Červenou Karkulkou, která protestuje proti tomu, aby snědla babičku a myslivce. Královna jí to dá ovšem rozkazem. Arabelu napadne, že by měl pan Vigo vycestovat do říše lidí a říct panu Majerovi, aby to dal do pořádku. Královna samozřejmě nesouhlasí, ale král princeznu pochválí a požádá Viga, aby ten nápad realizoval. Arabela chce letět s ním a Xenie se hned přidá také. Ráno připraví Vigo plášť a obě princezny se hned zvědavě vyptávají, jaké to je v říši lidí. Zatímco Xenii zajímá, co se tam nosí, Arabela se těší, jací ti lidé vlastně jsou. Petr pozve na návštěvu svého kamaráda, psychiatra Jiřího. Oba vysvětlují panu Majerovi, že se mu všechno jen zdálo. Jiří mu předepíše tablety a doporučí mu, kdyby ho něco rozrušilo, ať se uklidní počítáním. Ve stejném hotelu, kde byl předtím ubytován Rumburak s Blekotou, se objeví i obě princezny a pan Vigo. V pokoji ale spí nějací lidé, a tak se ukryjí pod postele. Teprve až odejdou, vylezou a černokněžník Vigo prstenem převlékne obě princezny i sebe podle lidské módy. Vyruší je pokojská, které Xenie hned prozradí, kdo jsou. Pan Vigo promění sebe i princezny v bílé psy a utečou ven z hotelu. V parku už jsou opět v lidské podobě a Vigo vysvětlí Xenii, že nesmí každému říkat, co jsou zač. Xenii fascinuje v říši lidí všechno, od módy, špinavé vody, odpadků, až po zápach z výfuků aut. S panem Vigem jde hledat pana Majera, zatímco Arabela poslouchá skupinu lidí, která hraje opodál na kytaru, a nechce se jí odcházet. Pan Vigo jí půjčí prsten s tím, že v poledne se zde znovu setkají. Muzikanti najednou odešli a Arabela potká Petra Majera, který se na lavičce v parku učí na zkoušku. Oba se seznamují a Petr pak dostane od malého cizího kluka ránu do hlavy. Bojí se, jak zvládne zkoušku, a Arabela ho doprovází. Od spolužáků se dozví, že zkoušející, docent Hrach, vyhodil už dvanáct lidí. Petr si u zkoušky nemůže vzpomenout na to, co by řekl o korekci fázového posuvu, a najednou mu napovídá moucha, která všechno čte z rozevřených docentových skript. Petr nechápe, jak mohla moucha mluvit o korekci fázového posuvu, a s Arabelou odchází do studentské menzy na oběd. Tam Arabela zjistí, že už je skoro poledne a zmizí.
Arabela dorazí do parku těsně před příchodem pana Viga a Xenie a společně vyrazí k Majerům domů. Petr je překvapený, že znovu vidí Arabelu. Pan Vigo sebe i princezny představí a pan Majer nechce věřit tomu, co vidí, a aby se uklidnil, začne nahlas počítat. Petr řekne o příhodě s mouchou, pan Vigo hned odhalí, že se v ní proměnila Arabela a pan Majer pokračuje v počítání. Pan Vigo vyčaruje oběd a po něm si chce s panem Majerem promluvit. Tomu ovšem zavolá asistent Gross, ať okamžitě přijde do televize. Režisér Novák s ním chce totiž všechno přezkoušet, aby bylo večer vše v pořádku.
Pan Vigo s Xénií tedy čekají v obýváku u televize na večerní pohádku, Arabela je v Petrově pokoji a Honzík s Mařenkou cvičí na piano pod dohledem paní Müllerové. Arabela s Petrem se do sebe navzájem zamilují, ale princezna si uvědomuje, že už se asi nikdy neuvidí. Večerní pohádka O Šípkové Růžence začíná normálně, ale náhle obraz opět na chvíli zezelená a Rumburak v podobě pana Majera vypráví jak princ, místo aby probudil Šípkovou Růženku polibkem, všechny v království okrade o zlato a šperky. Když to slyší Král pohádkové říše Hyacint, omdlí. V televizním studiu se pan Majer dívá na sebe a nechápe, že existuje dvakrát. Technik režiséru Novákovi vysvětlí, že jim někdo vlezl na vlnu a má silnější signál, nemohou tudíž neznámé vysílání přerušit.
Pan Majer chce po návratu domů panu Vigovi vysvětlit, co se stalo, ale nejdřív si jde vzít aspirin. Pan Vigo, aby splnil slib, že skončí se zmatky ohledně pohádek, promění pana Majera v jezevčíka. Rodinní příslušníci se diví, co se mu stalo, a Petr pochopí, že to mají na svědomí vyslanci z pohádkové říše. Ti ale ulétnou oknem jako holubi.

obsazení:
Štáb dílu

== osoby ==
== profese ==
Režie
Televizní scénář
Televizní scénář
Námět

Hlavní postavy dílu 2023

== osoby ==
== postava ==


Díl
Název dílu
díl režíroval
*
1. díl
2. díl
3. díl
4. díl
5. díl
6. díl
7. díl
8. díl
9. díl
10. díl
11. díl
12. díl
13. díl
Přečteno: 1339 krát
vygenerovano za: 0.1977 sek.

* =videa ,=Datum premiéry dílu , =textů , Tato ikonta u dílu Vás upozorní na to , že u dílu je už doplněné herecké obsazení , Hlášky







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)