Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Birthright /Právo na zrození
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 142.dl Právo na zrození
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2003.08.15 - Pátek
esk premira:
2007.03.26 - Pondìlí
ada:
7
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
142
Dl v serii
10
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
710
Kd epizody:
SG-710
Pidno dne:
27.04.2009, 09:20:03
Zmna dne3:
27.04.2009, 09:20:03
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Èlenové SG-1 se na planetì setkávají s Jaffou Ryk´lem, který slouží Goa´uldu Molocovi. Pøi rozhovoru s Teal´cem je Jaffa zabit a zaène pøestøelka s jinými Jaffy, na které zaène nìkdo støílet zezadu, a tak SG-1 jen pøihlíží a nestøílí. Po ukonèení boje vycházejí z lesa Jaffské bojovnice a jedna z nich pøistoupí k umírajícímu Jaffovi, vyjme jeho symbionta a uloží ho do nádoby, kterou má uvázanou u pasu. Pak žádají SG-1, aby šli s nimi; vìdìly že pøijdou na tuto planetu. Jejich rozvìdce se podaøilo dostat mezi Molocovy Jaffy a tak je pøišli požádat o pomoc.

Èlenové SG-1 s nimi tedy odchází na jejich domovskou planetu Hak´tyl a pak do tábora, kde jsou samé ženy a dívky. Pøivítá je jejich vùdkynì Ishta, která by se Zemí ráda uzavøela spojenectví. Teal´c je ale proti, protože kradou ostatním Jaffùm symbionty a nechávají je zemøít. Ishta zaène vyprávìt, že pøed tøiceti lety Moloc naøídil, že mohou žít pouze chlapci a jakékoli dítì ženského pohlaví mìlo být obìtováno pøi obøadu hned, jak se narodí. Ona, jako nejvyšší knìžka, mìla vést záznamy o narození a dohlížet nad obøadem ohnìm a tak mohla dìvèátka zachraòovat, aniž by to nìkdo vìdìl. Zachránìné dìti byly tajnì odvedeny, protože nemùžou vìøit ani rodièùm. Od lidí ze Zemì potøebují jídlo a zbranì, ale Sam jim nabídne tretonin.

Teal´c jde za Ishtou, aby s ní mluvil o tretoninu. Vysvìtluje jí, že je to jediná cesta, jak se vymanit ze závislosti na Goa´uldech. Ishta Teal´covi øíká, že nepotøebují ochránce a podá mu døevìnou zbraò, urèenou na trénink. Zaènou bojovat a boj se pøiostøuje, ale Teal´c nakonec vyhraje. Øekne Ishtì, že pokud odmítne tretonin, znamená to, že jí jde jen o pomstu a krveprolití. Ishta pozná, že Teal´c už nemá symbionta a tají to. To ji rozzuøí, pak se ale vrátí do tábora a tam všem øekne o léku. Chce dobrovolnice, které s ní pùjdou ne Zemi. Nakonec ale zùstává a jdou ètyøi bojovnice. Teal´c a Daniel zùstávají na planetì.

Dr. Fraiserová vyjme z žen symbionty a dávává jim dávky tretoninu, které postupnì zvyšuje. Bojovnice Mala je na tom ale špatnì, tretonin u ní nezabírá. Sam jí potom vysvìtluje, že ji museli dát na izolaci, protože je náchylnìjší k nemocem než ostatní. Mala po chvíli zkolabuje a Janet jí chce vrátit symbionta, ale Mala to odmítne. Janet jí ho ale vrátí, Mala však pøesto umírá.

Na planetì Teal´c zatím tráví den i veèer s Isthou. Když chce odejít, Istha mu øíká, že chápe, že stále myslí na svou mrtvou ženu, ale že není nic špatného být s nìkým jiným a Teal´ca políbí… Daniela ráno probudí zvuk aktivující se tyèové zbranì. Bojovnice Neath na nìj míøí a chce, aby nechal její sestru, se kterou si pøedchozí veèer povídal, na pokoji, že i ona musí mít symbionta a on to nezmìní. Neath odejde za ostatními a øíká jim, že Ishtì nevìøí, protože se bratøíèkuje s Teal´cem a její úsudek je ovlivnìn. Nevìøí ani tretoninu, ani lidem a chce vìdìt, kdo jí podpoøí.Pro Neath ale pøichází jiná bojovnice, aby šla okamžitì za sestrou Nesou; potøebuje okamžitì symbionta. Ishta napadne Neath,ale zarazí je Daniel se správou ze Zemì, že Mala zemøela. Istha souhlasí, aby Nesa dostala symbionta a v zápìtí se pohádá s Teal´cem. Ostatní bojovnice na Daniela a Teal´ca míøí zbranìmi. Odvedou je do stanu a hlídají je. Po èase pøijdou tøi bojovnice a odvedou je do jiného stanu k Nese, která nechce symbionta a chce tretonin.

Ishta a Neath odešly na jinou planetu, kde pobily spoustu Jaffù. Ishta chce z jednoho ještì živého vyjmout symbionta, ale nemùže. Neath to chce udìlat za ní, ale jiný zranìný Jaffa ji støelí a míøí i na Ishu, ale vtom se tam objeví Teal´c s Danielem a Jaffu zastøelí. Zranìnou Neath dopraví na základnu a dr. Fraiserová jí chce dát tretonin a Istha si s ní jde o tom promluvit. Daniel pøivede na pomoc Nesu, která øekne své sestøe, že ji potøebuje a Neath nakonec souhlasí. Bojovnice jsou nakonec vyškoleny, jak užívat tretonin a jsou vybaveny zásobami. Pøi odchodu se Teal´c a Ishta dlouze líbají a Jack je z toho v rozpacích a zároveò udiven. Sam a Daniel radìji odchází.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
133. dl
´´Wood Martin´´
134. dl
´´Wood Martin´´
135. dl
´´DeLuise Peter´´
136. dl
´´DeLuise Peter´´
137. dl
´´Wood Martin´´
138. dl
´´DeLuise Peter´´
139. dl
´´DeLuise Peter´´
140. dl
´´Mikita Andy´´
141. dl
´´Waring William´´
142. dl
´´Woeste Peter F.´´
143. dl
´´DeLuise Peter´´
144. dl
´´DeLuise Peter´´
145. dl
´´Woeste Peter F.´´
146. dl
´´Wood Martin´´
147. dl
´´Waring William´´
148. dl
´´DeLuise Peter´´
149. dl
´´Mikita Andy´´
150. dl
´´Mikita Andy´´
151. dl
´´Tapping Amanda´´
152. dl
´´Woeste Peter F.´´
153. dl
´´Wood Martin´´
154. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 236 krt
vygenerovano za: 1.48505712 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)