Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Lost City II. /Ztracené mìsto, èást 2.
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 154.dl Ztracené mìsto, èást 2.
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2004.03.19 - Pátek
esk premira:
2007.04.12 - Ètvrtek
ada:
7
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
154
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
722
Kd epizody:
SG-722
Pidno dne:
28.04.2009, 09:28:16
Zmna dne3:
28.04.2009, 20:14:08
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Jack si postupnì s pomocí Daniela a Sam, kteøí ho neustále nutí vzpomínat, vybavuje novì nabyté vìdomosti od Antikù, vèetnì adresy planety, kde, jak se Daniel domnívá, by mohlo být Ztracené mìsto. Carterová zjišuje, že se s touto planetou pokusili spojit už pøed dvìma lety, ale brána nešla otevøít, zøejmì byla pohøbena. Teal’c je zatím na Chulaku spolu s Bra’tacem, kde se setkává s mladým Jaffou Ronanem. Bra’tac znal Ronanova otce a dùvìøuje mu. Ronan je ochoten poskytnout jim malou prùzkumnou loï, i když nechápe, jak chtìjí s jedinou malou lodí zastavit Anubisovu flotilu. Dvojice mu vysvìtluje, že loï potøebují, aby mohli vyhledat nìco mnohem mocnìjšího, co jim snad pomùže Anubise porazit. Ronan souhlasí, že jim poskytne loï, avšak pod podmínkou, že se k nim sám pøidá. Dvojice souhlasí. SG-1 se pak spolu s Bra’tacem a Jaffou Ronanem vydávají na planetu, jejíž souøadnice jim Jack dal.

Mezitím se k Zemi blíží nìkolik goa’uldských mateøských lodí pod vedením Anubise. Zatím nezaútoèily, protože Anubis neví, jaké obranné prostøedky mají pozemšané k dispozici.

Sam cestou informuje Jacka, že generál Hammond ji povìøil, že mùže pøevzít velení, pokud sama usoudí, že Jack již nebude schopen velet. Jack jí to usnadòuje a pøedává jí velení. Doletí až k planetì. Ukazuje se, že povrch je témìø celý pokryt žhavými proudy lávy a je neobyvatelný. Na povrchu je pouze jediné místo, které je kryté kopulí - jakýmsi ochranným štítem. Na mìsto je to však pøíliš malé. Èlenové SG-1 si berou ochranné obleky a s pomocí kruhù se tam transportují. Bra’tac s Ronanem zùstávají na lodi. Transportem ale zøejmì ovlivnili fungování ochranné kupole. Radiace na místì je vysoká a nemohou zde zùstat pøíliš dlouho. Daniel podle architektury usuzuje, že místo opravdu kdysi vybudovali Antikové. Jack jde do místnosti s jakýmsi zvláštním zaøízením ve tvaru køesla, usedá do nìj a aktivuje ochranný štít. Mohou sundat ochranné obleky - atmosféra je dýchatelná. Jack aktivuje holografickou mapu galaxie. Poté se trojrozmìrný obraz zmìní - objevuje se naše Sluneèní soustava a pak samotná Zemì. Jack pronese: "Terra Atlantis". Daniel se ho ptá, zda je Atlantida na Zemi. Objevuje se Antarktida a Jack odpovídá, že je pod ledem. Vypadá to, že Ztracené mìsto je skryté pod ledovým povrchem v Antarktidì. Jack potom vstává a na podlaze poblíž pøejede rukou nad jedním místem. Aktivuje se jakési svítící zaøízení, které vyjede z podlahy. Jack je vytáhne a bere s sebou. Je to energetický zdroj. Opìt si nasazují ochranné obleky, jeskynì se zaèíná hroutit. Sam informuje o všem Bra’taca s tím, že už jsou na cestì. Bra’tac jde do místnosti s transportními kruhy. Je však napaden Ronanem. Vychází najevo, že Ronan spolupráci pouze pøedstíral, aby získal informace - je to Anubisùv špeh. Ve vzájemném souboji nakonec Bra’tac Ronana zabije, sám je ale velmi tìžce zranìn (bodná rána do bøicha). Podaøí se mu z posledních sil aktivovat transportní kruhy a dostat SG-1 do bezpeèí. Jackovi se podaøí ho pouhým pøiložením ruky na ránu a silnou koncentrací, a tím aktivací léèebných procesù, uzdravit. Získal i léèebné schopnosti Antikù (podobné, jako mìla Ayiana v epizodì Frozen). Vydávají se zpìt na Zemi.

Zatím Anubis dává povel k útoku, protože pozemšané dosud nereagovali na jeho prùzkumné lodì. Pozemšané podle nìj nemají technické prostøedky, které by mu mohly konkurovat, a domnívá se, že Zemì bude pro nìj snadným cílem. Anubis znièí celou bojovou letku, která proti nìmu byla vyslána, ale od té doby již dál neútoèí. Prezident USA Henry Hayes se dohaduje se svými poradci, proè Anubis nezaèal nièit pozemská mìsta, proè dále neútoèí. Vtom se náhle v Oválné pracovnì zjeví Anubis - je to pouze jeho hologram. Považuje Hayese za vùdce celé Zemì a chce, aby se vzdal a poklonil se pøed svým bohem. Hayes to odmítá s tím, že je ochotný diskutovat o Anubisovì kapitulaci. Ovšem podle Anubise, kdyby mìli lidé obranné prostøedky schopné ho znièit, dávno by už zaútoèili. Hayes blufuje a øíká, že zaútoèí. Anubisùv hologram mizí s tím, že pak tedy budou lidé znièeni. Z hyperprostoru vylétají další lodì Anubisovy flotily. Je to pøes tøicet lodí, které zaujímají pozice na orbitì kolem celé Zemì. Viceprezident Kinsey navrhuje, že nastal èas uchýlit se do bezpeèí na Stanovištì Alfa. Prezident však hodlá zùstat a ostatní (Hammond, Maynard a další) se k nìmu pøipojují. Kinsey odchází.

Zatím se loï s SG-1 a Bra’tacem dostává k Zemi. Jack na podlaze sestavuje jakési zaøízení pøipomínající transportní kruhy. Anubisovy lodì systematicky vyøazují pozemská komunikaèní zaøízení - chtìjí znemožnit komunikaci. Poradce informuje prezidenta, že se stále vše snaží utajit pøed svìtovou veøejností a vše kryjí údajným meteorickým rojem. To jim však nemùže vydržet dlouho. Hayes naøizuje vyhlásit poplachový stupeò jedna a dává pokyn použít Promethea a Hammonda povìøuje jeho velením.

Zatím Kinsey dorazil do SGC a chce bránou pojít na Stanovištì Alfa. Dr. Weirová ho považuje za zbabìlce. Zadávání adresy se náhle pøeruší, ztratili energii. Weirová naøizuje manuálnì zavøít iris, pøes protesty Kinseyho, který chce opìt zadat adresu Stanovištì Alfa. Brána je aktivována zvenèí. Celá místnost se silnì otøese - byl to nukleární výbuch nebo nìco ještì horšího. Je to Anubisova práce. Naštìstí stihli vèas použít iris. Weirová sdìluje rozèilenému Kinseymu, že nepùjde nikam. Obsluha hlásí, že dostává kódovaný signál od SG-1, který však nepøichází bránou. Dr. Weirová se spojuje s prezidentem s tím, že Prometheus nemùže zvítìzit nad Anubisovými lodìmi, ale mohl by získat èas lodi s SG-1. Kinsey se do toho snaží vložit a sdìluje prezidentovi, že protože Weirová je šílená, pøebírá velení nad SGC. Prezident Hayes ho utne s tím, že akceptuje jeho rezignaci. Rozzuøený Kinsey ho varuje, že dìlá velkou chybu a bude toho litovat, ale to je vše, co mùže dìlat. Rozèilenì odchází. Weirová pokraèuje, že když Prometheus bude krýt SG-1, je to jejich jediná nadìje.

Loï s SG-1 proniká zemskou atmosférou a míøí k Antarktidì na souøadnice, které pøedtím Jack získal na planetì pokryté lávou. To ovšem neunikne Anubisovi. Do Anktartidy rovnìž míøí i Prometheus, aby kryl SG-1 záda. Jack zatím dokonèil konstrukci zaøízení, schopného prorazit silnou nìkolikakilometrovou vrstvu ledu. Než se transportují pod povrch, zaøízení nejprve zaènì s pomocí energetických paprskù hloubit díru v ledu a propracovávat se pod povrch. Blíží se k nim letka al-keshù. Z druhé strany se blíží další lodì - ty však nejsou goa’uldské, ale pozemské F-302. Pøilétá i Prometheus, který zaujímá obrannou pozici pøímo nad lodí SG-1. Hammond naøizuje bránit loï za každou cenu. SG-1 se transportuje pod povrch, na lodi zùstává pouze Bra’tac. Anubisova loï se dostává na orbitì nad Antarktidu a zahajuje na Promethea palbu. Štíty na Prometheovi zatím drží, ale nebude to trvat dlouho. Hammond naøizuje obrátit kurz pøímo k Anubisovì lodi.

Zatím v jeskyni pod povrchem èlenové SG-1 prozkoumávají okolí a procházejí kolem zvláštního zaøízení - jakési kapsule nebo malé komùrky. Jack, který již hovoøí pouze øeèí Antikù, prohlásí: "Dormata", což Daniel pøeloží jako "spát". Jdou chodbou k místnosti s køeslem uprostøed (podobnému, jaké bylo na lávové planetì). Náhle se pøed nimi zjevuje Anubis s tím, že pøišli pozdì a moc Antikù náleží jemu. Jack jde k nìmu a projede jím rukou - je to hologram. Jack poté jde k místu na podlaze, stejnému jako na lávové planetì, aktivuje zaøízení, které vyjede z podlahy a nahrazuje ho energetickým zdrojem, které pøinesli z lávové planety. Náhle se do prostoru za nimi transportují dva Anubisovi supervojáci a okamžitì zahajují palbu. Jack si toho nevšímá, jde ke køeslu, usedá do nìj a aktivuje ho pomoci ovladaèù v opìrkách rukou, pøipomínajících jakési gelové polokoule. Zbytek èlenù SG-1 opìtuje palbu a kryje Jacka.

Anubis naøizuje znièit Promethea, který se blíží k jeho lodi. Na Prometheu již nefungují štíty, ani zbranì. Jedinou šancí, jak znièit nebo aspoò ponièit Anubisovu loï, je obìtovat Promethea i s posádkou a narazit do lodi. Posádka Promethea se pøipravuje na náraz.

Zatím v jeskyni pod povrchem se trojici èlenù SG-1 podaøilo zneškodnit oba supervojáky. Ale mezitím se transportovali další. Jack polosedí, pololeží se zavøenýma oèima a plnì soustøedìn v køesle, které aktivoval. Náhle se poblíž transportních kruhù otevírá díra v zemi a z ní vylétají tisíce podivných malých svìtelných objektù, podobajících se jakýmsi ohnivým broukùm. Tvoøí ohromný svìtelný sloup, který stále nabývá na síle. Z toho se oddìlí ohnivé jazyky, které zasáhnou zbylé supervojáky a znièí je. Sloup svìtla míøí na povrch a dále k obloze; cestou likviduje goa’uldské al-keshe a míøí na orbitu k Anubisovì lodi. Bra’tac v malé prùzkumné lodi s úžasem sleduje ohnivý sloup míøící k nebi a nièící nepøátelské letouny.

Hammond naøizuje zmìnit kolizní kurz a Prometheus uhýbá stranou. Ohnivý sloup proletí kolem Promethea a mnoha ohnivými jazyky zasáhne Anubisovu loï. Po chvílí loï vybuchuje, Anubis je znièen. Je po všem, Zemì je zachránìna.

Svìtla kolem køesla pohasnou a Jack se zhroutí. Sam bìží k nìmu a kontroluje mu pulz. Jack je znaènì vyèerpaný a je na tom velmi špatnì. Stìží zašeptá: "Dormata." - spát. Trojice Jacka odvádí ke kapsuli, do které ho postaví. Kolem se rozsvítí svìtla a zaøízení, které slouží jako stázová komora, se aktivuje. Jack se vyèerpanì louèí se svými kolegy z týmu a pøáteli: "Aveo amacus." Pak se kolem nìj aktivuje nìjaký štít, který dává Jacka do stáze. Vypadá to, jakoby Jack zamrzl uprostøed ledového kvádru. Trojice pohnutì se slzami v oèích hledí do otevøených, ale nyní už nevidoucích oèí svého pøítele. Sam øíká, že ho takhle pøece nemohou nechat. Nìkde musí být zaøízení, které dokáže zvrátit celý proces. Daniel si to však nemyslí. Podle nìj je toto místo na mìsto pøíliš malé, musí to být jen nìjaká pøedsunutá výspa Antikù. Není to Atlantida. Když ale není Atlantida pod ledovým pøíkrovem Antarktidy, kde tedy je?

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Vyslno:
Datum uveden
as
Stanice

18:00 - SYFY(151)
slo
Nzev
Reie
133. dl
´´Wood Martin´´
134. dl
´´Wood Martin´´
135. dl
´´DeLuise Peter´´
136. dl
´´DeLuise Peter´´
137. dl
´´Wood Martin´´
138. dl
´´DeLuise Peter´´
139. dl
´´DeLuise Peter´´
140. dl
´´Mikita Andy´´
141. dl
´´Waring William´´
142. dl
´´Woeste Peter F.´´
143. dl
´´DeLuise Peter´´
144. dl
´´DeLuise Peter´´
145. dl
´´Woeste Peter F.´´
146. dl
´´Wood Martin´´
147. dl
´´Waring William´´
148. dl
´´DeLuise Peter´´
149. dl
´´Mikita Andy´´
150. dl
´´Mikita Andy´´
151. dl
´´Tapping Amanda´´
152. dl
´´Woeste Peter F.´´
153. dl
´´Wood Martin´´
154. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 215 krt
vygenerovano za: 0.2544229 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)