Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Miri /Miri
seril:Star Trek
seril Star Trek - 9.dl Miri
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1966.10.27 - Ètvrtek
esk premira:
2002.05.10 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
9
Dl v serii
9
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 11:18:13
Zmna dne3:
1295950693
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 2713.5 vesmírná loï USS Enterprise, vedená kapitánem Jamesem Kirkem, objevuje planetu v každém detailu podobnou Zemi. Ta je ovšem pravé Zemi vzdálená stovky světelných let. Z planety byl zachycen rádiový signál, ale nikdo se nehlásí.

Výsadek tvoří kapitán James Kirk, jeho pobočnice Janice Randová, první důstojník Spock, lodní lékař McCoy a doprovodní členové z bezpečnosti. Planeta působí zpustlým dojmem. I když jsou na ní stavby podobné pozemským, vše je opuštěné a zanedbané. Krátce po příchodu na planetu je výsadek napaden znetvořeným humanoidem, který záhy umírá.

V jednom z domů je nalezena mladá, velmi vyplašená dívka jménem Miri. Mluví o dospělých jako o „velkých“, kteří dokázali pouze ubližovat a ničit vše kolem sebe. Miri také vysvětluje, že na povrchu planety se vyskytuje jakýsi virus, který napadá jedince ve chvíli, kdy se z něj stává pubescent. Kirk zjišťuje, že i členové výsadku mají vyrážku provázející první stádium nebezpečné nákazy. Jediný nenakažený je pan Spock.

Podle záznamů je zřejmé, že nemoc se snažili léčit i původní obyvatelé. McCoy si nechává z Enterprise transportovat potřebné vybavení pro práci s viry. V záznamech členové výsadku objevují, že šlo původně o projekt prodloužení délky života. Proto děti na planetě žijí dlouhé staletí a stárnou velmi pomalu, avšak při příchodu puberty přichází nákaza a její poslední stádium je šílenství a smrt.

Miri zůstává s výsadkem, ale je silně ovlivněna početnou skupinou svých vrstevníků, kteří se ukrývají ve městě. Žádný z nich nevěří dospělým, stejně jako původně Miri. Vůdce dětí, Jahn, ukradne výsadku komunikátory, které jsou pro výsadek nezbytně nutné pro další kontakt s Enterprise. Nemoc začíná postupovat a všichni začínají být podráždění. Navíc se počet nakažených rozrůstá i o Miri, kterou dostihla puberta.

Ve svém zděšení přivádí do úkrytu dětí kapitána Kirka, který se snaží od nich získat potřebné komunikátory. Spock a McCoy zatím mají dokončenou vakcínu, ale bez kontaktu s lodí si nemohou ověřit její funkčnost jinak než na sobě. Když Kirk doráží do laboratoře, nachází Spocka nad bezvládným tělem McCoye, který si píchl vakcínu, ačkoliv nadmíru riskoval.

S dětmi na planetě zůstává lékařský tým a Enterprise odlétá z oběžné dráhy druhé Země.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 417 krt
vygenerovano za: 0.13354802 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)