Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Devil in the Dark /Ïábel v temnotì
seril:Star Trek
seril Star Trek - 26.dl Ïábel v temnotì
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.03.09 - Ètvrtek
esk premira:
2002.09.06 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
26
Dl v serii
26
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 11:58:36
Zmna dne3:
1295953116
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3141.9 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 vedená kapitánem Jamesem Tiberius Kirkem doráží na orbitu planety Janus IV, kde se nachází těžařská kolonie, která se potýká s neznámým tvorem, který v dolech zabil již přes 50 horníků.

Na povrchu se kapitán James T. Kirk, první důstojník Spock a Dr. Leonard McCoy setkávají s vrchním inženýrem kolonie Vanderbergem, který je informuje o situaci. Ačkoliv těžba probíhá již posledních 50 let, problémy se objevili až po odhalení nového naleziště na 23. patře. Nejprve začali mizet důlní přístroje, objevovat se nové štoly, ale později byli zabiti první lidé.

Horníci jsou vystrašeni. Pan Spock nechává zkoumat planetu senzory, ale neobjevuje žádnou známou formu života a přichází s teorií, že nemusí jít o životní formu na bázi uhlíku, jak jí známe, ale třeba o tvora, jehož základ tvoří křemík.

Když je napaden jeden člen posádky Enterprise, kapitán Kirk a pan Spock se poprvé setkávají s neznámým tvorem. Po zásahu z phaserů na plný výkon se sice stáhl, ale nezemřel. Další překvapivé zjištění je, že se tvor dokáže skálou pohybovat stejně rychle jako člověk vzduchem a disponuje kyselinou, která může zničit jakýkoliv přístroj nebo rozleptat napadenou osobu. Při podrobnějším skenování pan Spock zjišťuje, že v planetě je tolik specifických štol, že je nemohl vytvořit pouze jedinec tohoto druhu. Je zřejmé, že tvorů je buï více, nebo jde o posledního svého druhu. Pan Spock několikrát apeluje na kapitána, aby tvor nebyl zabit, ale pouze polapen. Kapitán o tomto nechce ani slyšet, protože je tu stále značné riziko ztrát životů jeho posádky.

Čas se krátí, protože tvor zničil horníkům čerpadlo k zachování dýchatelného prostředí a pan Scott jej nebyl schopen opravit.Při pátrání kapitán Kirk objevuje stovky křemíkových konkrecí, z nichž jednu viděli již nahoře ve Vanderbergově kanceláři. Než pan Spock stihne dopovědět jeho teorii, kapitán se znovu setkává s neznámým tvorem. Když dorazil pan Spock, Kirk drží neznámého tvora v šachu. Aby postoupili v komunikaci, pan Spock se rozhoduje použít splynutí myslí, ale daří se mu zjistit pouze to, že tvor trpí hroznou bolestí.

Po tomto krátkém kontaktu se tvor odebral na skálu, kde nechal vypálen nápis „Ne zabít já“ a tedy není jasné, jestli žádá o slitování nebo slibuje, že nikomu neublíží. Pan Spock se ještě při spojení dozvěděl, že sám tvor se označuje jako Horta. Aby se dozvěděl více, rozhoduje se s Hortou spojit přímým fyzickým kontaktem.

Spolu s členy Enterprise pátrá také v dolech hrstka horníků, kteří se odmítli vzdát. Tu musí teï členové ochranky udržet před vstupem do části, kde je Horta, protože touží po její smrti. Na místo doráží i Dr. McCoy, ale jediné, co dokáže zjistit, že jde vlastně o kus skály.

Tvor posílá Kirka ústy pana Spocka do vedlejší místnosti, kde kapitán zjišťuje, že křemíkové konkrece jsou vlastně vejce. Postupně vyplouvá na povrch, že dosud neznámý druh vlastně bránil svá vejce, které horníci ničili svou těžbou. Každých 50.000 let se rodí nová generace, kterou do narození hlídá pouze jediná Horta. Ta sama netouží po boji, ale jde o mírného tvora. McCoyovi se daří Hortu uzdravit za pomocí termobetonu, kterým ránu vytmelil.

Horta posléze souhlasí s tím, že s horníky budou spolupracovat. Budou pro ně razit tunely neuvěřitelnou rychlostí a horníci jí budou vypomáhat s vejci. Ještě před odletem Vanderberg hlásí, že se z vajec začali klubat potomci. Enterprise tak může opustit orbitu planety Janus IV.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 464 krt
vygenerovano za: 0.0906539 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)