Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Return of the Archons /Návrat Archoncù
seril:Star Trek
seril Star Trek - 22.dl Návrat Archoncù
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.02.09 - Ètvrtek
esk premira:
2002.08.02 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
22
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 11:48:53
Zmna dne3:
1295952533
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3156.2 je kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 vedená kapitánem Jamesem Tiberius Kirkem na orbitě planety Beta III, kde pátrá po trosečnících USS Archon. Na povrch byl vyslán pan Sulu s dalším důstojníkem. Vrátil se pouze pan Sulu, který se choval dosti podivně poté, co se jej neznámý tvor dotkl holí.

V dalším výsadku je kapitán Kirk, první důstojník Spock, Dr. Leonard McCoy a členové bezpečnosti. Na povrchu výsadek potkává obyvatele se stejnými symptomy nepřítomného pohledu a falešného štěstí, jako u pana Sulu. Bezduchý klid trvá pouze do 6. hodiny odpolední, kdy má začít neznámá slavnost. S úderem šesté však na ulici vypuká enormní davové šílenství.

Po útěku do blízkého hotelu se setkávají s třemi staršími muži, kteří nechápou, proč nejsou na "slavnosti". Majitel hotelu a jeho přítel je omlouvají s tím, že jde o cizince, ale třetí muž nemá pochopení. Muži mluví o jakési bytosti zvané Landru. Na ulici mezitím vypuká chaos a ničení všeho možného, které trvá přesně do ranní 6. hodiny, kdy se všichni v mžiku v poklidu rozejdou, jako by se vůbec nic nestalo.

I majiteli hotelu je zřejmé, že cizinci budou z větší dálky, než z původně domýšleného údolí. V momentě, kdy se ptá kapitána Kirka, zda-li jdou Archonci, vtrhnout do místnosti neznámé bytosti, které ostatní nazývají "strážci", a žádají odchod posádky. Strážci se očividně nedokáží vyrovnat s náznaky odporu, které Kirk projevuje a začnou telepaticky komunikovat s Landru.

Toho provinilci využívají dávají se na útěk. Na ulici však Landru začne ovládat všechny kolemjdoucí, aby vzali nejbližší předmět a napadli Kirka s jeho posádkou. Hoteliér je dovede na bezpečné místo místního sklepení, ale silně protestuje proti tomu, aby vzali s sebou nalezeného důstojníka z prvního výsledku, protože byl "pohlcen" a stal se součástí těla Landru.

Na orbitě se mezitím Enterprise dostává do neznámého tepelného paprsku, který vychází z povrchu planety a odčerpává její energii. Velicí důstojník Montgomery Scott oznamuje kapitánovi, že udrží loï maximálně 12 hodin. Výpravě na povrchu se zobrazuje projekce postavy, která se představuje jako Landru a nechává všechny zúčastněné upadnout do bezvědomí.

Po procitnutí kapitán Kirk zjišťuje, že schází doktor McCoy s jedním členem výsadku. Ty záhy přivedou strážci a je zřejmé, že McCoy má stejné příznaky jako ostatní obyvatelé. Spock upozoròuje kapitána, že strážci jsou jako počítač. Stejně jako počítač se nedovede vyrovnat se špatným příkazem, strážci s odporem, ale mohou být opraveni. Poté je odveden i kapitán Kirk.

Když si strážci odvádí i pana Spocka, kapitán již má nepřítomný pohled jako ostatní. Infekci zavádí neznámý stroj, který ovládá osoba zvaná člověk zvaný Marplon. Osvobozuje Spocka, vysvětluje že i kapitán Kirk nebyl pohlcen a nechává strážce jej odvést do sklepení. McCoy prokoukne, že Kirk a ostatní nejsou součástí těla, ale přivolaní strážci jsou zneškodnění Spockem a kapitánem Kirkem.

Marplon s hoteliérem vysvětlují, že jejich svět byl dříve zmítán nekonečnou válkou a Landru je vrátil do prostější doby a uvalil nucený mír a soulad. Kirk mermomocí trvá na zničení Landru a nechává se se Spockem k němu dovést. Když se znovu objeví projekce osoby Landru, Kirk se rozhodne zničit zeï na které se promítá. Za ní se skrývá počítač, označující se za Landru. Protože stroj zneškodnil phasery musí Kirk počítač zničit cyklickou logickou a ptá se jej „Co je dobro?“ Když Landru zodpoví, že dobro je celistvost a bezpečnost a řízení se základní směrnicí - ničení zla. Kirk jej přesvědčuje, že on je zlo, ubližuje tělu a proto se podle základní směrnice musí zničit.

Tepelné paprsky ohrožující Enterprise byly deaktivovány a všichni členové komunity, včetně pana Sulu byli uvolnění z nadvlády stroje Landru. Na planetě Beta III zůstává sociolog, který má pomoci komunitě vrátit život do původních kolejí.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 433 krt
vygenerovano za: 0.07867408 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)