Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu The Menagerie: Part II
Zvěřinec II usa
seriál:Star Trek

seriál Star Trek - 13.díl Zvěřinec II
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
1966.11.24 - Čtvrtek
Česká premiéra:
2002.06.14 - Pátek
Řada:
1 . sezónu s : 30 díly
Díl v serii
13
Produkční číslo:
Délka dílu:
45 min.
Přidáno dne:
25.01.2011, 11:27:31
Změna dne:
25.01.2011, 11:27:31
Žánr:
Seznam žánrů

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah:

Děj navazuje přímo na epizodu Zvěřinec I, kdy první důstojník Spock unesl USS Enterprise, zablokoval řízení a nastavil kurz na planetu Talos IV. Poté, co jej dostihne komodor Mendez ze základny 11 spolu s kapitánem Jamesem Kirkem, je Spock postaven před vojenský soud u kterého také zasedá invalidní, bývalý kapitán Enterprise, Christopher Pike, který se spolu se Spockem před 13 lety účastnili výpravy právě na Talos IV (epizoda Klec)

Zasedání soudu je již zřejmé, že záznamy, které Spock přehrává na obrazovce nepocházejí z výpravy Enterprise pod vedením kapitána Pikea, ale jsou vysílány právě z planety Talos IV. Spock dále ukazuje co se dělo po uvěznění kapitána Pikea rasou Talosianů. Postupně se porota dovídá, jak byl Christopher Pike určen pro chov a záchranu Talosianů, jak se posádka Enterprise snažila jej zachránit, ale díky umění talosianské sugesce fikce, byla jejich snaha marná.

Kapitán Kirk i komodor Mendez postupně poznávají čemu byl kapitán Pike na Talosu IV vystaven, co Talosiané dokáží a čeho jsou schopni. Uvědomují si, že není pro ně problém pro jedince vytvořit vlastní svět, imaginární, ale přesto reálný.

Spock (resp. Talosiané) přehrávají příběh do momentu, kdy se Pikeovi podařilo uniknout z talosianského zajetí. Když se záznam přeruší, ani Spock ani porota neví proč. Kirk, Mendez i Pike se stále shodují, že vědecký důstojník je vinen. Když se Enterprise dostává na orbitu planety Talos IV, záznam pokračuje nejdůležitější částí.

V ní je porotě vojenského soudu ukázáno, že pozemšťanka Vina, která před 13 lety zůstala v zajetí Talosianů je vlastně po nehodě její lodi značně znetvořená a jenom díky Talosianům a jejich dovednostem může žít normální život, sice v iluzi, ale lepší, než skutečnost. Kirkovi dochází, že Pike má s Talosiany šanci na nový život. V realitě je odkázán na invalidní kóji, nemůže mluvit a dokáže pouze signalizovat kontrolkou odpovědi ano / ne. Tyto následky vystavení gama záření mohou Talosiané odstranit a nechat jej žít s Vinou na Talosu IV.

Ve stejném momentě zmizí komodor Mendez, který byl po celou dobu vsugerovanou iluzí od Talosianů, kteří chtěli fingovaným vojenským soudem zabránit Kirkovi převzetí kontroly nad lodí. Následně přichází zpráva od komodora Mendeze ze základny 11, že Enterprise má výjimku ze zákona 11, který zakazuje přiblížení jakékoliv kosmické lodi. Se Spockem může naložit dle svého uvážení.

Spock vysvětluje, že toto byla jediná cesta, jak neriskovat kapitánovu kariéru a zároveò dopravit Pikea na Talos IV. Talosiané na závěr ukazují Kirkovi na obrazovce, kdy Pike může zase chodit a odchází společně s Vinou.

obsazen:
Televizn tb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Číslo
Název
Režie
1. díl
Robert Butler
2. díl
Marc Daniels
3. díl
Lawrence Dobkin
4. díl
James Goldstone
5. díl
Marc Daniels
6. díl
Leo Penn
7. díl
Harvey Hart
8. díl
James Goldstone
9. díl
Vincent McEveety
10. díl
Vincent McEveety
11. díl
Joseph Sargent
12. díl
Marc Daniels
13. díl
Robert Butler
14. díl
Gerd Oswald
15. díl
Vincent McEveety
16. díl
Robert Sparr
17. díl
Robert Gist
18. díl
Don McDougall
19. díl
Joseph Pevney
20. díl
Michael O'Herlihy
21. díl
Marc Daniels
22. díl
Joseph Pevney
23. díl
Marc Daniels
24. díl
Joseph Pevney
25. díl
Ralph Senensky
26. díl
Joseph Pevney
27. díl
John Newland
28. díl
Gerd Oswald
29. díl
Joseph Pevney
30. díl
Herschel Daugherty

Přečteno: 431 krát
vygenerovano za: 0.95953107 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)