Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Shore Leave /Dovolená
seril:Star Trek
seril Star Trek - 16.dl Dovolená
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1966.12.29 - Ètvrtek
esk premira:
2002.06.21 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
16
Dl v serii
16
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 11:35:46
Zmna dne3:
1295951746
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:


Hvězdného data 3025.3 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 vedená kapitánem Jamesem Tiberius Kirkem doráží na orbitu planety systému Omnicron Delta. Senzory ukazují, že planeta je neobydlená, bez fauny s pozemskou atmosférou.

Protože je posádka lodě unavená po posledních 3 měsících služby, kapitán Kirk chce nařídit dovolenou, ale nejprve vysílá na povrch planety výsadek složený z Dr. McCoye, poručíka Sulu, aby ověřili data z lodních senzorů. Prostředí se zdá pro dovolenou jako stvořené, ale McCoye zaskočí setkání s velkým, mluvícím králíkem a následně s malou dívkou podobnou té z příběhu Alenka v říši divů.

První důstojník Spock dovolenou odmítá, protože Vulkáncům stačí klasický odpočinek a nikoliv plýtvání energie v přírodě. Donutí však k odpočinku kapitána Kirka. Na povrchu planety se transportuje Kirk s dalšími členy posádky. Při pátrání po McCoyově králíkovi však potkává starého přítele z akademie Federace. Pan Sulu nachází starou pistoli, pro něj krásný sběratelský kousek. Vše vrcholí, když Kirk potkává ženu, kterou kdysi miloval.

Je zřejmé, že planeta není tak obyčejná, jako se zdála. Pan Spock hlásí kapitánovi, že objevil jakýsi druh silového pole, které patrně vychází z útrob planety a hlavně odčerpává energii Enterprise. Kvůli úbytku energie se stále zhoršuje spojení mezi výsadkem a lodí. Kirk a Sulu zjišťují, že kromě komunikátorů nefungují ani phasery. Když se na povrch transportuje i pan Spock, zbývá energie sotva na 1 další transport.

Jako potíž se jeví také to, že zjevení nejsou jenom přátelská. Pan Sulu je napaden samurajem a Dr. McCoy proboden rytířem. Při ohledání humanoida v brnění Spock zjišťuje, že byl vyroben ze stejné buněčné struktury, jako vše okolo. Záhy výsadku dochází, že se na planetě zhmotòují jejich myšlenky a přání. Kirk následně svede dlouhou, tvrdou přátelskou rvačku s Finnigenem - jeho spolužákem z akademie.

Celý výsadek se poté setkává s mužem, který se představí jako strážce. Ten vysvětluje, že planeta je vlastně zábavní park, který dopřeje jeho návštěvníkům vše co chtějí. Úlevu, radost, hrdinství, akci nebo i strach. Záhy se objevuje i Dr. McCoy, který vysvětluje, že v podzemí planety se nachází obří továrna pro tvorbu snů. Spolu s kapitánem pak dovolují začít transportovat zbytek posádky Enterprise.

Po skončení dovolené se vrací na Enterprise a opouští orbitu planety.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 292 krt
vygenerovano za: 0.18593192 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)