Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Errand of Mercy /Vìc soucitu
seril:Star Trek
seril Star Trek - 27.dl Vìc soucitu
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1967.03.23 - Ètvrtek
esk premira:
2002.09.13 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
27
Dl v serii
27
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 12:01:18
Zmna dne3:
1295953278
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 3198.4 kosmická loï USS Enterprise NCC-1701 vedená kapitánem Jamesem Tiberius Kirkem doráží na orbitu planety Organia, která se nachází nedaleko hranic Spojené federace planet a Klingonské říše. Právě vztahy mezi oběma stranami pomalu vrcholí ve válku a proto chce federace získat neutrální planetu na svou stranu dříve, než se o to pokusí Klingoni.

Enterprise je po příletu skutečně napadena klingonským křižníkem, který se daří posléze zničit. Kirk se vydává s panem Spockem na povrch jednat s Organiany spojenectví. Spock se odděluje, aby prozkoumal okolí a kapitán zatím jedná s představiteli planety. Ti odmítají slibovanou pomoc a ochranu s tím, že ani jedno nepotřebují. Působí lehce apaticky a stále, dosti nelogicky, tvrdí že jejich zaostalý národ žádnou pomoc nepotřebuje.

Zatím na orbitu planety doráží několik dalších klingonských křižníků a útočí na Enterprise. Kirk dává velícímu důstojníkovi Sulu rozkaz opustit orbitu a informovat vedení federace. Organiané chtějí ochránit návštěvníky a proto Kirka i Spocka převlečou do jiného oblečení. Chvilku na to doráží výsadek klingonů, kteří oznamují organianům, že od nynějška spadají pod klingonské impérium.

Velicí klingonský důstojník, zvaný Kor, má jisté podezření vůči Spockovi a Kirkovi. Nechce věřit, že vulkánec je pouze obchodníkem a Kirk se mu nezdá jako klasický organian. Oba jsou však propuštěni, když Spock projde klingonským detektorem mysli. Spolu pak nechávají vybouchnout zásoby klingonských vojáků. Kor je díky odposlechu odhaluje a jejich pravé identity jsou vyzrazeny.

Kor chce od kapitána vědět rozmístění lodí federace a vyhrožuje použitím skeneru mysli. Kirk samozřejmě ihned odmítá a tak mu Kor nechává 12 hodin na rozmyšlení a dává jej odvést za Spockem do vězení. Po 6 hodinách v cele přichází představený organianů s tím, že nechce dovolit páchání násilí na komkoliv. Kirk ani Spock nemohou moc pochopit, jak člen bezvládné a zaostalé civilizace dokázal obejít stráže a otevřít dveře vězení.

Když se Kor dozví, že vězni jsou pryč, nechává po nich pátrat a oznamuje, že právě zabil 200 organianů a dalších 200 bude následovat za 2 hodiny, dokud nebude mít Kirka se Spockem zpět. Ti mezitím naléhají na představené organianů, aby jim vrátili zpět phasery. Když odejdou, organiané spolu diskutují o federaci a klingonech, jako by to byli jenom jejich figurky, které mohou ovládat.

Když Kor vydává rozkaz přivést dalších 200 organianů, vtrhává Kirk a Spock do jeho pokoje. Kor je informuje, že k planetě míří flotila federace, ale klingonská flotila jí už očekává. V momentě, kdy do místnosti vtrhnou stráže chtějí obě strany na sebe zaútočit, ale namísto toho všichni odkazují své zbraně. Když se Spock snaží zaútočit na klingonského vojáka, popálí se o žár jeho těla. Stejná situace panuje na oběžné dráze.

Do místnosti přichází organiané a vysvětlují, že ukončili válku a veškeré nástroje násilí teï mají teplotu 350 °C. Kirk i Kor protestují proti jejich zásahu, protože obě znepřátelené strany chtějí bojovat. Dále organiané vysvětlují, že tato podoba humanoidů není jejich skutečná a následně se transformují do skutečné podoby a mizí.

Spock je označuje jako ryzí energie. Vysvětluje, že jde o rasu nadřazenou jak federaci tak klingonům. Kirk i Kor se spolu rozcházejí, protože jim ani nic jiného nezbývá. Při odletu si Kirk uvědomuje, že se choval pošetile, když požadoval po organianech, aby mu dovolili vést válku, při které umírají lidé a vše se pouze ničí.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 357 krt
vygenerovano za: 0.197824 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)