Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Conscience of the King /Jeho Velièenstvo vrah
seril:Star Trek
seril Star Trek - 14.dl Jeho Velièenstvo vrah
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1966.12.08 - Ètvrtek
esk premira:
2002.05.17 - Pátek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
14
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 11:30:21
Zmna dne3:
1295951421
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdného data 2713.5 se vesmírná loï USS Enterprise, vedená kapitánem Jamesem Kirkem, oddálila z kurzu, aby ověřila objev doktora Thomase Leightona – zvláštní syntetickou potravu. Doktor Leighton, přítel kapitána Kirka, lhal, aby na planetu přilákal Enterprise, protože v jednom z herců z kočovné společnosti poznal Kodose. Anton Karidian, herec hrající Macbetha, má být podle Leightona masový vrah mající na svědomí přes 4000 lidských životů, známý jako Kodos – popravčí. Právě Kirk a Leighton jsou jedni z posledních živých lidí, kteří Kodose viděli.

Podle Kirka je Kodos mrtvý, protože bylo nalezeno zuhelnatělé tělo. To ovšem nebylo nikdy řádně identifikováno.

Kirk je samozřejmě rozzloben Thomasovou lží, která jej svedla z plánovaného kurzu. Sám ale dává lodi rozkaz setrvat na orbitě planety Q. Na večírku, který pořádá Dr. Leighton, se setkává se slečnou Karidianovou, dcerou podezřelého herce. S koncem večírku však nachází svého přítele doktora Leightona z neznámé příčiny mrtvého.

Kirk domlouvá, že kočovnou společnost herců on sám odveze z planety Q na Enterprise. S celým spolkem se pak vydává na kolonii Banecia. Kirk z počítače zjišťuje, že dalším přeživším z masakru Kodose je i poručík Riley. Kirk jej okamžitě nechává převelet do strojovny, což Riley bere jako suspendaci bez vysvětlení.

Spock má neustálé pochybnosti o počínání kapitána Kirka. Postupně zjišťuje, že z devíti přeživších zůstali naživu už jenom kapitán Kirk a poručík Riley. Všech 7 dalších zemřelo, a to vždy v blízkosti kočovné společnosti. Navíc se Spockovi podařilo zjistit, že záznamy Antona Karidiana začínají téměř na den přesně tam, kde končí záznamy o Kodosovi.

Vrah však našel Rileyho i ve strojovně a ten po požití jedu končí na ošetřovně. Další pokus o vraždu patřil Kirkovi, když do jeho pokoje někdo dal phaser nastavený na přetížení. Riley už je schopen služby, ale kapitán jej chce nechat na ošetřovně, aby se nemohl dostat ke Karidianovi. Poručík Riley to ovšem uslyší, když McCoy diktuje záznam, sebere phaser ze zbrojnice a chce zabít Kardiana při divadelním představení pro posádku Enterprise. Kirk mu to nedovolí a posílá jej zpět na ošetřovnu. Po představení se Karidian přiznává své dceři ke své minulosti. Ta jej však zaskočí tím, že ona je ten, kdo zabil všechny možné svědky, a že má stejný plán s Kirkem a Rileym. Karidian/Kodos z toho nemá radost a je spíše smutný, že i jeho dcera má na rukou krev dalších lidí.

Rozhovor vyslechne kapitán Kirk a chce přerušit hru. Lenor Karidianová sebere jedné stráži phaser a ohrožuje posádku. Při střelbě však zasáhne svého otce, kterého až s maniakální intenzitou bránila před jeho minulostí a usvědčením. Kirk Lenor za jejího šíleného smíchu odvádí.

McCoy pak informuje kapitána, že si Lenor nic nepamatuje a myslí si, že její otec žije a hraje před davy návštěvníků divadla.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Robert Butler
2. dl
Marc Daniels
3. dl
Lawrence Dobkin
4. dl
James Goldstone
5. dl
Marc Daniels
6. dl
Leo Penn
7. dl
Harvey Hart
8. dl
James Goldstone
9. dl
Vincent McEveety
10. dl
Vincent McEveety
11. dl
Joseph Sargent
12. dl
Marc Daniels
13. dl
Robert Butler
14. dl
Gerd Oswald
15. dl
Vincent McEveety
16. dl
Robert Sparr
17. dl
Robert Gist
18. dl
Don McDougall
19. dl
Joseph Pevney
20. dl
Michael O'Herlihy
21. dl
Marc Daniels
22. dl
Joseph Pevney
23. dl
Marc Daniels
24. dl
Joseph Pevney
25. dl
Ralph Senensky
26. dl
Joseph Pevney
27. dl
John Newland
28. dl
Gerd Oswald
29. dl
Joseph Pevney
30. dl
Herschel Daugherty

Peteno: 497 krt
vygenerovano za: 0.13838911 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)