Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Rozkošný příběh
rok natočení:1936
film: Rozkošný příběh / Rozkošný příběh (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
107 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:37:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Chudá prodavačka Helena přijme lístek do divadla od neznámého muže, kterému vstupenka zbyla, když se nepohodl se svou snoubenkou Evou. Neznámý je milionář Jára Nerad a Helena před ním předstírá, že je také bohatá. Druhý den se náhodou sejdou v obchodě, kde Helena pracuje, a pravda vyjde najevo. Járovi to však nevadí a oba mladí lidé začnou spolu chodit. Helena bydlí v Domově žen s Miluškou. Do té je zamilován nesmělý majitel autoopravny Karel. Helena zprostředkuje jejich seznámení a obě mladé dvojice si vyjedou na výlet autem. Neradova matka však chce syna oženit s bohatou Evou a předstírá před Járou, že rodina přišla o majetek poklesem cen akcií. Aby zachránil otce před bankrotem, svolí Jára ke sňatku s Evou. Zmatek do situace vnese Járův strýc Ferdinand. Omylem přivede na zásnubní hostinu Helenu, kterou Eva urazí. Jára okamžitě zruší zasnoubení s Evou. Ředitelka Domova žen může vystrojit dvojnásobnou svatbu: Heleny s Járou a Milušky s Karlem.


================================================================

Poor saleswoman Helena accepts a ticket to the theatre from a man she does not know, who had one to spare after a row with his fiancée Eva. He is a millionaire called Jára Nerad, and Helena pretends to him that she is rich too. The next day he happens to come into the shop where she works and the truth comes out. But Jára does not mind and the two people start going out together. Helena lives in a women's hostel with her friend Miluška. Miluška is the object of the affection of the shy owner of a car repair shop, Karel. Helena arranges for them to meet and the two young couples go on an outing together in a motor car. Nerad's mother, however, wants to see her son married to the wealthy Eva and so she pretends to Jára that the family has lost its fortune through a slump in share prices. Jára agrees to marry Eva to save his father from bankruptcy. Confusion is caused by Jára's uncle Ferdinand who, unawares, takes Helena to the wedding banquet. Eva insults Helena, whereupon Jára immediately terminates the marriage. The director of the women's hostel can now arrange for a double wedding: those of Helena and Jára, and Miluška and Karel.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitelka Ženského domova Hajská

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Ema Neradová
matka Evy Randové



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 596 krát
vygenerovano za: 0.0949 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)